3 évesen kezdtem,de a megtanulni szó elég relatív 1 nap amíg rájöttem h ne haljak meg...Hogy esetleg piros pálya az kb 4-5 év... ma már fekete pályán is simán végig megyek az meg 10 éve szóval nem minden melyik szint....
2013. dec. 10. 18:28
2/9 anonim válasza:
Én ovisként szeptember elejénkezdtem síiskolába járni, télen a Chopokon a fekete pályán lejöttem. Viszont addig minden szombat-vasárnap mentünk a síiskolába.
2013. dec. 11. 12:55
3/9 anonim válasza:
Én olyan 5-6 évesen kezdtem és telt olyan 3 évbe (telente egy hetet síeltem síoviban és -suliban), amíg segítség nélkül, de természetesen szülői felügyelettel le tudtam jönni a helytetőről az aljába, ami mindenféle pályát tartalmaz. Persze, a feketéket ki lehet kerülni, de néha a pirospályák is feketére buckásodnak vagy jegesednek. :)
A kiskorban elkezdett síelés viszont nem ugyanolyan, mintha felnőttként kezded, mert a kicsiknek sokkal kisebb a "félelemfaktoruk" az eséstől, mivel közelebb vannak a földhöz. Egy ismerősöm példáján tapasztalva, felnőttként a legnehezebb elhinni azt, hogy nem fogsz meghalni, ha oldalirányban elindul a léc, és nem válsz egy megállíthatatlan bombává, ha csúszni kezdesz. A síparadicsomokban nagyon jó felnőttoktatás folyik, talán egy szezon alatt is sikerülhet biztonságosan megtanulnod. Érdemes meglátogatnod. ;)
2013. dec. 13. 10:48
4/9 m669 válasza:
Bátran mondhatom hogy elég hosszú a tanulóidő. Én 51 éves vagyok, de még mindig nem tanultam meg síelni. Ha még a következő 50 évben sem fogok megtanulni síelni azt hiszem más sport után fogok nézni.
2013. dec. 14. 12:11
5/9 anonim válasza:
A kérdésből ítélve te egy 10/F vagy úgyhogy inkább homokozz
2013. dec. 14. 14:48
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Januárban megyek először síelni, amúgy 14/L, szóval egy kicsit melléfogtál. :)
2013. dec. 15. 15:08
7/9 anonim válasza:
Ha van rà lehetőséged még előtte menj el néhàny alkalommal oktatàsra. Ha nincs, akkor is javaslom, hogy a sìelés alatt menj oktatòhoz. Ne egyedül pròbàlj megtanulni és lehetőleg ne jòl sìelő ismerőstől, hanem olyantòl aki nem csak sìelni, hanem oktatni is tud. Jò szòrakozàst. Hova mész sielni?
2013. dec. 15. 17:02
8/9 zoli17 válasza:
iskolai tánárom nem engedett csak a kezdő csoportba járni 6 évig túlsúly miatt :S talán féltett- vagy a többieket- nehogy elüssem.
mikor érettségi után visszamentem velük nem parancsolhatott már.. 6 év gyakorlás után lejöttem a feketén is..
de a piros az szépen ment.
ha nem tiltották volna 2 évet mondanék--3at....
2013. dec. 23. 14:56
9/9 A kérdező kommentje:
Franciao.-ba megyek síelni és köszönöm a tanácsot de a sulival direkt azért megyünk, hogy oktatóktól tanuljunk. :) A másik válaszolónak, pedig gratulálok, hogy még a feketén is le mert menni. Jó volt az ő szemszögéből látni a síelést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!