Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Szerintetek le lehet küzdeni?

Szerintetek le lehet küzdeni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már egy ideje snowboardozok, 2 hetet voltam eddig. Igazából megtanitott egyik ismerősöm, mennek az alapok,szlalom, megállások stb. de nem merek vele menni... Elég lassan megyek.. Biztonságosan, szinte alig esek (meg van rajtam rendes védő felszerelés is), de nem szeretném hogy otthagyjanak a barátaim... Bátrabb akarok lenni.

Azt tervezem hogy elmegyek mü pályára, oktatóhoz, hogy rendesen megtanitson mindenre, amit tudnom kell (kéne), szerintetek ez segiteni fog, merészebb leszek? Vagy ez agyban dől el, hogy ki mer vele menni és ki lassú? (Barátaim se boardoztak többet mint én, csak ők nagyrészt fiúk én meg egy félősebb lány aki borzalasan utálja hogy mindig utolsó.

Persze nem eszetlenül, örülten akarok menni, (félösebb természetemnél fogva ezt lehetlennek is tartom meg a többek se örülten mennek), csak egy normális tempót szeretnék felvenni.

2013. máj. 21. 18:29
 1/3 anonim válasza:

A snowboardozás az egyik legtöbb vázizmot igénylő sport és ebből a fiúknak jóval több van. Addig jobb, ha nem indulsz nagyon neki, amíg nem érzed magad biztonságba. A lényeg az, hogy olyan sebességgel menj, amivel bármilyen! körülmények között képes vagy biztonságosan megállni.

Gyakorlással persze fejleszthető, sőt ebben a sportban a gyakorlat az egyik legfontosabb, rá kell érezni a dologra.

Ha gyorsulni akarsz, akkor válassz ki egy pályát, amin már jól boardozol és egyre gyorsabban menj le rajta. Aztán ugyanezt csináld meg egy nehezebbel is és így biztonságosan gyorsulhatsz.

2013. máj. 23. 14:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Igaza van az előttem szólónak, egyet értek vele!

Elmesélnék neked egy kis sztorit, bár én a síelek..

4 éve tanultam meg síelni, iszonyatosan féltem.. az esetek nagy többségében fiúkkal mentem, és mindig azt éreztem hogy nem megy, nem birok abban a tempóban menni amiben én akarok, és amiben merek..! Idén másik lécet kaptam, és persze edzettebb lettem.. ennek következtében sokkal gyorsabban tudtam menni, és nem féltem annyira. Sokszor próbálkoztam azzal hogy megindultam egy pár méteren, majd gyorsan lassítottam, és lassabban mentem, majd újra gyorsabban! Kicsi adrenalinnak jó volt!;) Majd nagyobb biztonsággal mentem a pályákon, és az évek során, sok sok gyakorlással, és sok sok síeléssel töltött nappal/ órával! Idén télen, már volt hogy én kicsit fejemet vesztve mentem a pályán, de szerencsére nem lett komoly bajom belőle!

Visszatérve a Te kérdésedre, lehetséges hogy jót tenne egy pár nap oktatóval való síelés, egy műpályán! (Ha megtudod fizetni azt az összeget, bár nem tudom hogy mennyi lehet a műpálya használata!)

2013. máj. 23. 17:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Síelek, de próbálok segíteni. Szeretem azt mondani, hogy síelni előbb tanultam meg mint járni. Hehe... De ha pár napot síelek, akkor ez első-második napot rászánom az óvatosabb sízésre, bemelegítésre. Bár aki engem le akar előzni, annak már tényleg jól kell mennie, azt vallom, hogy nem a gyorsaság a fontos, hanem a forma. Mehetsz le nyolcvannal egyenesen, ha nem találod benne az élvezetet, és nincs meg az esztétikai élmény sem. Csináld azt amit szeretsz és bízz magadban. 2 hét alatt nem tanulsz meg snowboardozni, úgyhogy ne aggódj. Legyen meg először a boardozásodnak a formája, tanulj meg szép kanyarokat venni és könyörgöm ne túrd a havat. Ha ezt megtanultad és abszolút biztosan tudsz menni, akkor próbálgathatod egyre gyorsabban, menni fog! Sokminden az agyban dől el és két hét nem sok idő. Nagyjából két éves korom óta síelek, azaz kb. tizenöt éve, és mindig tanulok valami újat. Oktatóm csak pár napig volt, de nem tanultam sokat tőle, mert fékezett a csoport többi tagja. És valóban minél idősebb az ember annál nehezebben tanul dolgokat és küzdi le a félelmeit. Hajrá! :)
2013. jún. 4. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!