Hogyan gyorsuljak a jégkorival?
Hát pedig szerintem gyorsan menni a legkönnyebb dolog. A baj akkor van ha valaki gyorsan megy, de nem tud maximum 30 centin megállni, de még ki sem tudja kerülni az akadályt(ember).
Oldalra felváltva oldalra lökj a lábaddal és gyakorlatilag ha gyorsan csinálod akkor tudsz "futni" a jégen úgy, hogy közben nem is sokat csúszkálsz. (elindulásnál fontos)
Kanyaroknál koszorúzni kéne, hogy ne veszíts sebességet.
Amúgy szerintem a bonyolultabb dolgokon kívül a legtöbb dologra rá lehet érezni, csak sokat kell korizni.
Ennél jóval egyszerűbb a dolog, egyszerűen csak erősebben kell ellökni magad. Az összes korcsolyázó, lényegtelen milyen (gyors, jégkorongos, műkoris), a sebességet a "térdmunkából" szerzni. Tehát lényeg, hogy legyen behajlítva a térded (amennyire csak tudod) majd amennyire csak tudod lökd el magad a jégtől kicsit V irányba egy lábon. Ezt ismételd (jobb láb, bal láb) és egyből nagyobb lesz a sebességed. A dolog bátorságot is igényel, ne félj az eséstől és bátran lökd el magad erővel. Így egyből gyorsabb leszel.
http://www.youtube.com/watch?v=59p2T_wkFwI Sajnos jobb videót nem találtam, de nézd meg a pirosban lévő pasinaka térdét, illetve ahogy ellöki magát minden egyes lépésnél. Ez a kulcsa a dolognak, amint megérzed, egyből menni fog :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!