Hogyan tudnék a gyengébb lábammal is ugyanolyan jól végrehajtani műveleteket jégkorcsolyában, mint az erősebbel?
Sziasztok !
Kb. 3 éve korizok,telente max 5-6x voltam,de az idei télen minden hétvégén igyekszem elmenni legalább kétszer. Decemberben voltam ebben a szezonban először jégen,sima előremenetből most már megy a koszorúzás,hátrafelé is tudok menni,hátrafelé koszorúzni. A hokifordulást (hockey turn) és a megállást (hockey-stop) gyakorlom most.
A problémám az lenne,hogy pl. jobbra koszorúzáskor (mikor a bal lábamat pakolom a jobb elé) nem vagyok olyan biztos magamban,mintha a jobb lábam lenne a külső kanyarodás közben. Balra koszorúzás simán megy, jobbra koszorúzni fura érzés. Hátrafelé koszorúzásnál még rosszabb: ha a jobb lábam van kívül,teljesen jól megy, ha a bal, akkor kb. fél koszorúzást tudok megcsinálni,nem érzem biztosnak magam,úgy érzem,hogy elesnék.
Van valami ötletetek,hogy itthon, illetve a jégpályán hogyan fejleszthetném a gyengébb lábamat ugyanarra a szintre,amin a jobb lábam van ?
Köszi !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!