Hogy lehet megtanulni korizni?
puding próbája az evés,ha csak nézed akkor valószínű sosem fogsz megtanulni.
javaslatom irány a jég aztán vastagon öltözz mert úgy védettebb vagy esésnél.
Menj le párszor gyakorolni valakivel és csak utána menj az egész bandával..
Korizni nagyon egyszerűen meg lehet tanulni sima előre menetet nem nehéz. Lépesek:
1. Akármennyire hihetetlen az első lépés az esés megtanulása.. Ülj le a jégre az ujjadat húzd össze a fejedet pedig hajsd előrre. Ezeket jó megtanulni, mert ha esel mondjuk hátra akkor nagyon fontos, hogy a fejedet ne verd be, illetve, hogy az ujadat húzd be (nehogy valaki átmenjen rajta). Ezt gyakorolhatod otthon is. Következő lépés a felállás a jégről. Térdelj a jégre ragd mind a két kezedet a jégre majd rakd át a testsúlyodat és kelj fel video: http://www.youtube.com/watch?v=K28CI492YuQ&feature=related
Ez azért fontos, mert ha rosszul esel és nem tudsz felkellni egy életre megutálod a korit..
Második lépés a korcsolyázás.. Semmi másra ne figyelj csak arra, hogy ne akarj gyalogolni a jégen. Biztos szoktás otthon csúszkálni na itt is az a feladat. Térd kicsit behajlít és v alakban kezdj el csúszni jobbra majd balra (lehetőleg egylábon.) Ha ez menni fog akkor már tudsz előre korizni. Ezt kb. 1 óra alatt egész jól megtudod tanulni.
Én nem ajánlom, hogy túl sok ruhát vegyél fel, nehéz benne mozogni, az időjárásnak megfelelően öltöz fel.
Később ha már mennek az alapdolgok, akkor kérj a haveroktól segítséget, hogyan kell koszorúzni, hátra menni stb... Sok sikert :)
Haverok kozott benazni egyaltalan nem ciki. Jokat rohognetek es lassan el is felejtened az aggodalmaidat. Ne felejts el: a jaras megtanulasa is esessel kezdodott.
Eloszor benazol, azutan elkezdesz odafigyelni, kesobb mar csak csiszolgatod a tanultakat.
Hajra! Kezdj hozza!
En magam akkoriban, amikor elkezdtem korizni, meg suli elott, hajnalban mentem ki a jegpalyara. Hajnalban voltak a gyorskoriedzesek. Egyszeruen odamentem az edzohoz es megkertem, hogy tanitson meg. Foglalkozott velem is, edzette a sportoloit is :) Kovetkezetesen, lelkesen jartam hajnalanta tanulni es szezon kozepere mar egesz jol csuszkaltam. Kovetkezo evben mar igazolt jatekos jegkorongozo voltam :) De ez a mult.
Most, 28 ev kihagyas utan ujra kimentem a jegre. Nagyon tetszett, alig felejtettem valamit, a mozgas ugyan ugy bennem van mint regen, csak mar az izuletek mar nem olyan rugalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!