Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Hova vigyem síelni azokat,...

Hova vigyem síelni azokat, akik nem tudnak még, de elszántak?

Figyelt kérdés
Nehezen tudtam megfogalmazni, de a lényeg az hogy van pár barátom akik nem tudnak még sielni, de idén tervezzük. Én már nagyon régóta tudok, de ötletem sincs hogy kéne ezt megszervezni. Olaszo., Franciao., nem játszik, mert szerintem ahhoz hogy megtanuljanak felesleges odáig elmenni, viszont a szlovák és lengyel szutykok sem. Ausztriába kéne menni, de nem tudom hova kéne, ahol ott eddig voltam az nagyon rossz mert sok volt a sorbanállás (pl Gerlitzen). Tudtok Ausztriában színvonalas pályát, ahol én is ellennék a tizenx év tapasztalatommal, és az újfiúk is? Valamint esetleg oktatás is van (magyar nyelven - bár ez annyira nem lényeg) ?

2012. szept. 30. 12:20
 1/10 anonim válasza:
Miért szlovák és lengyel szutyok? Voltam már ott, mitől szutyok az neked?
2012. szept. 30. 12:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Mátraszentistván eszedbe sem jutott? Közel van, meg lehet tanulni a felvonózást, vannak lankás tanulópályák. És nem viszed külföldre a pénzt, hanem az ottani családi vállalkozást támogatod, hogy tudjanak tovább fejleszteni. Ha megtanultak kicsit síelni, akkor menjetek el Eplénybe, nagyon király a 4 üléses Sólyom, most kapott új drótkötélzetet, és folyamatosan újítanak. De ha sok pénzed van, akkor menjetek Franciába, benzinben és árban is jobban kijöttök.
2012. okt. 2. 07:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Na szóval. Én is voltam arra, és gagyi. Nem most kezdtem síelni, szóval nem fogom beérni 1 hétig 1km pályával. Olyan helyet keresek ami nincs túl messze, nem a legdrágább, de én tizensok év tapasztalattal is elvagyok napokig, reggeltől estig, és nem folyamatosa ugyanazon a pályán csúszok. Ezért úgy gondolom mindenképp ausztria lenne a megfelelő, csak azon belül nem tudom hova kéne menni.
2012. okt. 2. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Gagyi??? :DDD Én voltam Ausztriában és Eplényben is, de csak a hegy méretében véltem különbséget felfedezni. Az viszont igaz, hogy nincs sok pálya. (Én egy hónap alatt sem unnám meg Eplényt, de ez én vagyok...)

Ami tanulóknak is jó, az Semmering, közel is van. És nekem nagyon tetszik Fanninberg, a táj is bejön, plusz a lankás pályák.

2012. okt. 2. 18:01
 5/10 A kérdező kommentje:

Jó, akkor vedd úgy hogy a gagyi szó a pálya méretére is vonatkozik.

Köszönöm egyébként a másik két helyet, megnézem.

2012. okt. 2. 21:45
 6/10 anonim válasza:
Nem tudom hogy Karintia messze van-e neked,de mi a Mölltaller Gletcher-re is szoktunk járni és az szerintem megfelelő kezdőbbeknek is, és vannak azért elég jo pályák is, szóval te sem unatkoznál:D
2012. okt. 17. 17:50
 7/10 anonim válasza:
Mindegy az a lényeg,hogy jól érezzék magukat.Ha te már tudsz,tanítsd meg őket.Sok sikert hozzá!
2012. okt. 20. 13:29
 8/10 anonim válasza:
bármelyik fekete pályára...
2012. okt. 24. 20:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Voltam többször Bad Kleinkircheimben, szerintem szuper hely, van elég pálya, aranyos kisváros, tömeg sincs nagyon, síoktatás hogy magyarul van-e azt nem tudom, de sok oktató van. A hátránya, hogy nincs közel és nem olcsó.

[link]

2012. okt. 29. 21:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Én itt lakom a Mátrában,tanulásra Kékes a legjobb,de ott Te nem élveznéd a sízést,én is csak kényszerből járok ide,meg néha Mátraszentistvánra,sajnos ezek valóban "gagyik"de ez van nekünk...

Ha színvonalas pályát akarsz,akkor Sölden vagy Schladming,esetleg Hintertux vagy a Zillertal régió,de ezek mind elég messze vannak sajnos,a közelben én egy szlovák pályát ajánlanék,ez pedig Jasna.Persze vannak akik látatlanba leszólják,hogy az nem lehet, jó elvégre szlovák.Pedig nagyot néznének ha legalább egyszer már jártak volna ott,csak tavaly 40 milló eurót "toltak" a pálya és felvonó rendszerbe,szóval simán van olyan,mint a jobb osztrák terepek.itt van pálya profiknak,amatőröknek,freeridereknek,oktató is van talán még magyar is,ami nincs az a hosszú sor a felvonónál.(Az utóbbi 4 évben nekem ez a tapasztalatom ezért merem ajánlani)

2013. jan. 31. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!