Hódeszka vagy Sielés?
Síelés :) Nem tesz jót a térdeknek, mikor egyik lábbal becsatolva a másikkal lökdösi magát előre az ember (visszíntes terepen pl felvonóhöz közelítve).
Síelésben még mindig találok kihívásokat (szebben, harmónikusabban síelni) pedig 19 éve csinálom. És a síelésben is vannak különböző technikák, különböző lécek.
a snowboard látványosabb de a síelés mindenben jobb
ha rám halgatsz freestyle-lécet szerzel -az mindent visz
bix -jól mondja!
Ugyanaz történt velem is. (7-8 év után meguntam, de az ugrálgatást már nem akartam kipróbálni)
Váltottam board-ra és sokkal jobban élvezem, nagyobb kihívás/élvezet. (board-al se fogok ugrálgatni, arra jó az enduro-cross :)
Szóval nekem bejött. Sok emberrel beszéltem erről, szerintem embertől függ kinek mi jön be.
Próbáld ki mindegyiket. (ha megteheted)
Nekem a board úgy jött, hogy kibéreltem 4 órára (síléccel utaztam) és annyira kedvet kaptam hozzá, hogy legközelebb board-al és síléccel együtt mentem és váltogattam naponta. Aztán 3 év után már csak a board-ot vittem. (mondjuk abból is kettőt: freestyle és alpin)
Szerintem nem könnyebb megtanulni egyiket a másiknál. Inkább az a gond ha az egyiket megszoktad akkor fura lesz megszokni.(akárhogy is, ha board-ozni kezdesz akkor készülj alapból 3 dologra: Amíg nem tanulsz meg rajta megállni normálisan (pihenő, bevárni a többieket), nagyon sokat fogsz földön ülni, térdelni, tenyerelni.
Hamarabb át tudsz ázni, mint a sínél ahol a bottal ki tudod magad támasztani. (térdvédő mindenképp legyen rajtad, amikor tanultam jeges volt a pálya, sokszor estem átfordulás után térdre, és lekopott a porc...)
+1: A board-hoz egy picit több lelkesedés kell szerintem, mert a síléccel ellentétben az elején problémásabb a sílifthez besorolni. (kicsatolni, araszolgatni, fent becsatolni) Persze aki már tud, az be tud csúszni (ha nincs sor) a lifthez és le se csatolja. (persze most nem kabinosra gondolok)
+attól függően milyen a pályák elrendezése, zavaró lehet egyes részeken, ahol lendületből nem tudsz átcsúszni ott bizony gyalogolhatsz, nem tudod magad olyan könnyen átlökdösni magad mint a sílécnél.
Ezek apróságok, de lehet, hogy neked ez is számít a döntésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!