Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Mit tegyek extrém izzadás ellen?

Mit tegyek extrém izzadás ellen?

Figyelt kérdés

Már akár 50 m szintemelkedésnél elkezdek nagyon izzadni. Januárban gyerekeket fogok táboroztatni a hegyekben. Szinte egész nap kint leszünk. Nem akarok a lehűlt izzadság miatt tüdőgyulladàst kapni. Bejártam nemrég azt a terepet. Volt rajtam egy póló, egy termofelső és egy pehelykabát. (ott már hó volt) Amikor visszaértünk a kocsihoz, a hátizsákomon folyt a víz, tehát ezt a három ruhafelületet átizzadtam úgy, hogy egyébként csak egy kicsit volt megerőltető a túra. (200

m szintkülönbség) Az egész felsőtestem izzad, nemcsak a hónaljam. Van esetleg valakinek valamilyen hasznos tanácsa?

Köszönöm előre is!

dec. 16. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy sok volt rajtad a ruha?

Lehet kapni olyan túrazsákot, aminek van egy kis merevítése a hátnál, nem tapad a hátadhoz, az is segíthet.

dec. 16. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok: én kb. 5 fokban egy hosszú ujjú aláöltözőben és egy pólóban futok.
dec. 16. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Felfele menetbe mindig leveszem magamról a legfelső ruházatot, mert tuti az izzadás.

Mielőtt lefele jössz, kapd le a vizes ruhád/pólód és cseréld át szárazra.

Hintőporral kend át még otthon a hajlataid.

dec. 16. 15:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne öltözz túl. Amint meleged van, egy réteget le
dec. 16. 15:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Légátersztő póló,vagy aláöltöző.

Valószínű vastagon öltöztél.

dec. 16. 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A lényeget leírták a többiek.

A lényeg,hogy ne kényeztesd túl a testedet. A túlzásba esett védelem sokszor ront a helyzeten. Mivel kimelegedett test bármely pontján hirtelen kapja a hideg befúvást már jöhet is a probléma.

Felmelegedett, de akár leizzadt test könnyebben betegszik meg.

Télen egy polo van rajtam, szővetkabát, hosszú nadrág s úgy bicózok mindenhova fagyban is, hóesésben is.

A sálnak hordásával szabályzom a felgyülemlett hőt.

A nyak körül kellemesen leadja az ember a hőt, igaz ez fejre is. Nem hordok sapkát.

Csuklót is érdemes szabaddá tenni ha meleged van.

Nyáron pedig jó test lehűtés a csuklóra, nyakba tett hideg borogatás. Majd próbáld ki.

Télen fülbe pici dekor pamacsot használok. Véd a széltől, de mégis hallod a környezetet.

Megelőzve pl hallójárat gyulladást.

Lehet, hogy a kellemes melegre fűtött lakásból (mert sokan túl melegben vannak), agyon öltözve mennek ki, s pont ez okozza a betegségeket.

Menj ki lengébben, annyi, hogy mellkas, has, derék védve legyen széltől. Pár perc mozgás után már teljesen rendben leszel.

Ugyanez igaz pl hajnali hólapátoláskor.

A gyerekeket is agyon öltöztetik és csodálkoznak, hogy a kis hiepraktív ruhagombócok sűrűn betegek...

dec. 16. 16:57
 7/8 anonim válasza:
10%

Hiperhidrózis

Ez egyfajta betegség, bőrgyógyász tud segíteni rajta.

Jobbulást!

dec. 16. 17:35
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek. Megfogadom a tanácsot, inkább kevesebb ruhàt veszek fel. Inkább az elején kicsit hagyom, hogy fázzak, aztán úgyis beindul a belső kályha. Főleg, hogy pont meg fog jönni...

Egyébként az a gáz, hogy hétköznapi helyzetekben is nagyon leizzadok. Pl. vásárláskor, vagy ha valakivel beszélek, vagy ha online órám van.

7- es válaszoló: Köszönöm a tippen. Utánanézek! Még nem hallottam róla.

dec. 16. 21:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!