Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Milyen vastagnak kell lenni a...

Milyen vastagnak kell lenni a jégnek hogy biztonságosan tudjunk rajta korizni? Honnan látjuk hogy biztos nem fog beszakadni?

Figyelt kérdés
2008. dec. 31. 10:25
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Azt hiszem kb. 20cm-nek kell lennie. Azt, h nem fog beszakadni, nemtom honnan lehet látni.

Azért még várj pár válaszra.

BÚÉK

2008. dec. 31. 11:06
 2/11 anonim válasza:
100%
Pont valamelyik nap volt róla szó a tv-ben ott azt mondták hogy 10cm-es vastagság elbír egy embert.Azt hogy honnan lehet megállapítani hogy milyen vastag azt nem tudom, de én nem merek rámenni a "természetes" jégre.
2008. dec. 31. 11:36
 3/11 anonim válasza:
100%

A természetes víznél a kisebb tavak jege a legbiztonságosabb. Ott gyakran vannak horgászlékek is, ahol lehet látni a vastagságot. A repedésekre, rianásra kell csak figyelni.

én 15 centi alatt parázok : )

2008. dec. 31. 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Idén tilos még a jégre menni!
2008. dec. 31. 12:16
 5/11 anonim válasza:
100%
Minimum 10 centi.
2008. dec. 31. 12:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

nem elég hogy a jég biztosnásogs legyen, ismerni kell az adott tavat is. egy tavon befagyhat a tó, de sok melegforrás, kacsák ßáltal kifürdött rész, nádszélek lehetnek ahol északa befagy a jég de nem elég erös és csak hártya van rajta, ez könnyen beszakadhat. nagyon legyetek figyelmesek, és ha nem ismeritek a tavat akkor csak oda menjetek rá ahova már mások is rámentek, ne menjetek nádas közelébe. és sötétedés elött induljatok le a jégröl, ha messzire bemerészkettetek akkor ne felejtsétek el hogy isö míg kiértek, föleg ha van valaki korcsolya nélkül.

én a Velencei tó mellett nöttem fel, mikor járni tudtam már korcsolyát tettek a lábamra, de felnötten is elég elövigyázatos vagyok, apukám megtanította hogy ismerni kell a jeget, azt hogy hogy nézki egy hártya, hova nem szabad menni.

2008. dec. 31. 13:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
a Híradóban azt mondták vmelyik nap, h minimum 10centi
2008. dec. 31. 18:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

én ma olvastam egy ujságban hogy ténleg 10 cm alatt ne legyen, mert könnyen beszakadhat és akkor....

úgyhogy sztem is a 15 - 20 cm a jó :)

2009. jan. 1. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Legbiztonságosabb az, ha nem befagyott természetes vizeken korcsolyázol, hanem inkább műjégen vagy felöntött iskolaudvarokon.
2009. jan. 1. 18:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon sokat koriztam a Balcsin. Kb. 10-15 cm között mozgott a jég vastagsága. Tudni kell, hogy én 41 kg vok (13 éves!):D Legbiztonságosabb a repedések mellett, mert ott vszínüleg azért repedt meg a jég, mert erős volt a jég, és a nyomástól rés keletkezett. És a repedések mégegy előnye: a repedések mentén látod a jég vastagságát. Viszont a legegyszerűbb, ha egy ismert tóra mész, ahol tudod hol milyen mély a víz, és úgy kb. 50 cm-s vízig nyugodtan korizhatsz, mert ha beszakad, akkor is csak kilépsz belüle :D
2009. febr. 7. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!