Milyen vastagnak kell lenni a jégnek hogy biztonságosan tudjunk rajta korizni? Honnan látjuk hogy biztos nem fog beszakadni?
Azt hiszem kb. 20cm-nek kell lennie. Azt, h nem fog beszakadni, nemtom honnan lehet látni.
Azért még várj pár válaszra.
BÚÉK
A természetes víznél a kisebb tavak jege a legbiztonságosabb. Ott gyakran vannak horgászlékek is, ahol lehet látni a vastagságot. A repedésekre, rianásra kell csak figyelni.
én 15 centi alatt parázok : )
nem elég hogy a jég biztosnásogs legyen, ismerni kell az adott tavat is. egy tavon befagyhat a tó, de sok melegforrás, kacsák ßáltal kifürdött rész, nádszélek lehetnek ahol északa befagy a jég de nem elég erös és csak hártya van rajta, ez könnyen beszakadhat. nagyon legyetek figyelmesek, és ha nem ismeritek a tavat akkor csak oda menjetek rá ahova már mások is rámentek, ne menjetek nádas közelébe. és sötétedés elött induljatok le a jégröl, ha messzire bemerészkettetek akkor ne felejtsétek el hogy isö míg kiértek, föleg ha van valaki korcsolya nélkül.
én a Velencei tó mellett nöttem fel, mikor járni tudtam már korcsolyát tettek a lábamra, de felnötten is elég elövigyázatos vagyok, apukám megtanította hogy ismerni kell a jeget, azt hogy hogy nézki egy hártya, hova nem szabad menni.
én ma olvastam egy ujságban hogy ténleg 10 cm alatt ne legyen, mert könnyen beszakadhat és akkor....
úgyhogy sztem is a 15 - 20 cm a jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!