Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » 5-6 óra síeléssel mennyi...

5-6 óra síeléssel mennyi kalóriát éget el kb az ember?

Figyelt kérdés
Ennyi a síelés+felvonózás idő, ebéd, stb. nincs beleszámolva.

2022. jan. 18. 18:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen pályán, milyen intenzitással síelsz....

Ha kék pályán komótosan kanyarogsz, vagy susszban leszáguldasz, az nem túl nagy kalóriaégetés.

De ha egy piros-fekete pályán alaposan megdolgozol a lejövetelkor, akkor azért már az izzadság is mutatja, hogy "serceg a zsír".... :)))))

2022. jan. 18. 19:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha az miatt kérdezed, hogy a kalóriadeficitet tudd számolni, akkor a Kalóriabázis nevű appban "1 óra síelés (lejtőn)": 630 kcal, 1 óra síelés (egyenes terepen)": 921 kcal van beírva. De ez nyílván valami átlagszám lehet. Tényleg sokmindentől függ. Mivel én sokat pihenek, kék/piros pályákon járok ezért én beírok 1 óra síelést egy egész napra. Nagyjából fedi a valóságot. Mert a nagy része a napomnak az pihengetés a pálya szélén, liftezés, hüttézés. Egyszer méregettem, hogy egy nap hány percet síelek valójában, akkor egész nap (tehát 10-től 16 óráig) nettó 86 percet síeltem. Előkerestem egy másik statisztikai adatot. Egyszer egy 4,4 km-es piros pályán (ez volt életem első piros pályája) 1:11 percig jöttem lefelé, amiből 25 percig síeltem ténylegesen, a többi az pálya szélén ácsorgás, nézelődés, hogy hogy fogok innét elindulni... ;-) Szóval én egy 46 éves túlsúlyos kezdő vagyok és minimális sportértékkel, maximális élvezettel síelgetek. :-) A fiam fociedzője meg elmegy 4 napra és reggel 9-től 16 óráig megállás nélkül síel. Nyilván ott más a kalória felhasználás.
2022. jan. 19. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!