Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Ilyenkor a hidegben hogyan...

Ilyenkor a hidegben hogyan öltözzek fel késő délutáni futáshoz?

Figyelt kérdés
Mit kell felvennem,(főleg nadrágra gondolok) hogy ne legyen túl melegem, de azért ne is fázzak meg?

2022. jan. 10. 08:48
 1/10 anonim válasza:

Tapasztald ki.

Én pulzuskontrollal futok, 5 fok alatt hosszú futónadrág, térdigérő futózokni, felső aláöltöző és pulcsi, csősál a nyakamba.

A barátnőm csak fut, magasabb a pulzusa, neki elég egy térdnadrág, rendes zokni és aláöltöző felső.

Függ attól is, hogy mennyire vagy fázós, mekkora táv, milyen terep. Próbálgass.

2022. jan. 10. 09:42
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
Télen nyáron ugyanabban a rövidnadrágban és rövidujjuban futok, annyi, hogy 8fok alatt max 3km-t... de azt -10ben is.
2022. jan. 10. 10:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más a szükséglete egyéni toleranciától körülményektől és technikától függően. Ami másnak már megfelel az lehet neked kevés vagy sok.

Magadnak kell kitapasztalni.

2022. jan. 10. 12:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet megválaszolni, ez az egyéni fázósságoftól függ...

Vannak akik rövidgatyáznak most is, meg sokkal hideggebben is... meg vannak akik a világ összes ruháját is felveszik már ennél kevésbé hidegben is...

Én egy hosszú futónadrágot használok, fellül tactikai aláöltözet, felette egy mez, csősál(de ebből viszek magammal 2-3db szárazat is.) sapka, ha nagyon hideg van, akkor a nadrágomra szoktam biztostűvel rögzíteni a térdeimre 1-1 csősálat... biztos lenne olyan ruha ami ezt a célt szolgálja, de csősálam meg mar eleve van...

Tactikai aláöltözetekben vannak nagyon okos anyagok is, amik profin elvezetik a testedről az izzadtságot külső rétegekbe, úgy hogy közben nem hülsz ki annyira mint az adott aláöltözet nélkül...

Amit abszolút nem ajánlok, azok a termeszetes anyagok, amik magukban tartják a vízet... pamut, vászon, ilyesmik... azokban könnyű megfagyni.

2022. jan. 10. 12:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok... en azt tanácsolom, menj be egy decathlonba, vegyél allulra fellülre egy egy aláöltözetet, egy szimpatikus futónadrágot, meg egy szimpi felsőt... elősször próbáld meg ebben a 2 rétegben, aztán utána már tudni fogod? Hogy öltözni akarsz, vagy vetkőzni.
2022. jan. 10. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindenki más. Nekem elég az, hogy rendesebben bemelegítek még bent a melegben, és úgy megyek ki futni egy sima melegítőben. Hosszútávra kell azért olyan ruha, ami nem ázik át, de rövidtávra az se kell.
2022. jan. 10. 14:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Mackónadrág - ha még van neked. Pamut!!
2022. jan. 11. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Én rövidnadrágban futok mindig, ahogyan a párom is.
2022. jan. 12. 08:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Pamut nagyon jó! Magába szív minden izzadtságot, megállsz, megfagysz.
2022. jan. 12. 09:05
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Én már hozzászoktattam magam a hideghez, kemény csaj vagyok, short és sportmelltartó egész évben :D
2022. jan. 12. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!