Ilyenkor a hidegben hogyan öltözzek fel késő délutáni futáshoz?
Tapasztald ki.
Én pulzuskontrollal futok, 5 fok alatt hosszú futónadrág, térdigérő futózokni, felső aláöltöző és pulcsi, csősál a nyakamba.
A barátnőm csak fut, magasabb a pulzusa, neki elég egy térdnadrág, rendes zokni és aláöltöző felső.
Függ attól is, hogy mennyire vagy fázós, mekkora táv, milyen terep. Próbálgass.
Mindenkinek más a szükséglete egyéni toleranciától körülményektől és technikától függően. Ami másnak már megfelel az lehet neked kevés vagy sok.
Magadnak kell kitapasztalni.
Nem lehet megválaszolni, ez az egyéni fázósságoftól függ...
Vannak akik rövidgatyáznak most is, meg sokkal hideggebben is... meg vannak akik a világ összes ruháját is felveszik már ennél kevésbé hidegben is...
Én egy hosszú futónadrágot használok, fellül tactikai aláöltözet, felette egy mez, csősál(de ebből viszek magammal 2-3db szárazat is.) sapka, ha nagyon hideg van, akkor a nadrágomra szoktam biztostűvel rögzíteni a térdeimre 1-1 csősálat... biztos lenne olyan ruha ami ezt a célt szolgálja, de csősálam meg mar eleve van...
Tactikai aláöltözetekben vannak nagyon okos anyagok is, amik profin elvezetik a testedről az izzadtságot külső rétegekbe, úgy hogy közben nem hülsz ki annyira mint az adott aláöltözet nélkül...
Amit abszolút nem ajánlok, azok a termeszetes anyagok, amik magukban tartják a vízet... pamut, vászon, ilyesmik... azokban könnyű megfagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!