Létezik olyan egyéni női műkorcsolyázó, aki élvezhető nem sablonos, nem lerágott csont zenére korcsolyázott valaha?
Hú nekem sincs sok ötletem, de szerintem Susanna Pöykiö (talán 2004-2005 ös ?) rövidje eszméletlen jó: http://www.youtube.com/watch?v=IVixRAEpWv4&feature=related
A végén van (sajnos külön nem találtam meg).
Jó lenne ha műkorcsolyában is kicsit engedékenyebbek lennének a szabályok zeneválasztás illetően, mert tényleg rengeteg hasonló unalamas zene van :-(
Hát szerintem ez is a szörnyenunalmas kategóriába tartozik..
Ilyesmit miért nem választ senki? Férfiaknál van aki mer Prodigy-t választani..
http://www.youtube.com/watch?v=rtW7gdYf2UE&feature=related
A szinkronkoriban meg a jégtáncban meg csak úgy hemzseg a sokféleségtől.
Szerintem a nők azért nem választanak olyan kemény zenéket, mint a Prodigy, mert az a jégen különösen kemény lenne, már-már férfiasnak. Valóban, a férfiaknak ilyen téren könnyebb zenét választaniuk, mert lehet nekik klasszikus darabokat vagy poposabb, rockosabbakat is (előzőre lásd a nagyon művészi Lambiel programjait, utóbbi pl. Yuzuru Hanyu 2013/2014-es rövidjét vagy Javier Fernandez 2014/2015-ös rövidjét). A nőknél nem nagyon lehet egy keményebb rockdalt választani, mert a jégen pont az a rendeltetésük, hogy nőiesek legyenek. Pl. a tavalyi szezonban Ashley Wagner Pink Floyd darabot választott a rövidprogramban, érdekes volt a koreográfia, ő azért vagány típusú lány, de még így is igen nőies jelenség volt persze a jégen, és igazából nem láttam sok összefüggést a koreo és a zene között (ami baj). Valahogy nem működött olyan jól az egész. Ott van pl. Kiira Korpi is, aki csodaszép koris, igaz hercegnős. A magánéletében viszont egy belevaló lány, szereti a finn metalt is, de a jégen mégse ezt a típust hozza elő, hanem a "jéghercegnőset", mert külsőre ez illik hozzá. És valljuk be ez így működik is.
Szóval szerintem a lányoknak a legnehezebb, az ő kezük van legjobban megkötve. Mind párosban, mind jégtáncban és férfi egyesben is több stílusú zene közül válogathatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!