Mi a velemenyetek a VAR-rol? (futball)
Nekem szemely szerint nem igazan tetszik, mert rengeteg ido elmegy vele es folyton a reklamalas meg minden megy... Viszont az tetszik benne, hogy sokkal kevesebb az eselye a "csalasoknak" es igy igazsagosabb az eredmeny.
Nektek mi a velemenyetek errol az egeszrol?
Tudom hogy a kisebbségben vagyok ezzel, de szerintem a legjobb dolog a VAR ami történt a focival az elmúlt években. Nagy mértékben sikerül ezáltal csökkenteni a hibás bírói ítéleteket, amelyek már nagyon elharapóztak az elmúlt pár évben.
Nyilván közel sem hiba nélküli a rendszer, természetes hogy nem lehet nullára csökkenteni az emberi hibákat. Viszont szerintem közel sem akkora gond az ezzel elmenő idő mint azt a legtöbben gondolják. Ha valami, akkor ezek a pillanatok az egyik legizgalmasabbak a meccsen, tehát tényleg nem számít az az átlagosan 2-3 perc meccsenként.
A női vb-n - szerintem - egészen jól működött.A Copa Américan meg kevésbé jól.Túl sokat diskuráltak a játékvezetők a VAR-ral, mielőtt megnézték volna a visszajátszást.A folyamatos reklamálás megengedését bírói hibának érzem.
Igaz, az 1-2 perces hosszabbításokból így 6-7 percesek lettek.
Ami szintén kényelmetlen, kellemetlen lehet a játékosoknak ( meg a nézőknek ), ha egy megadott gól vagy megítélt büntető véglegesítése előtt percekig álldogálnak.
Megfontolnám a kivetítőre is kitenni a visszanézéseket.
A jó az, ahogy már fentebb is jelezték, hogy pontosabb ítéletek születhetnének ( Afrikai nemzetek kupája - elsőre befújt, majd visszavont, jogos tizenegyes Nigéria ellen ).
Szerintem nevetséges, percekig áll a játék, a bíró meg kockáról kockára elemezgeti a történteket, majd ítél egy büntetőt.
Ennyi "rápattant a kezére" kamutizenegyes rég volt, mint amennyit azóta befújtak a VAR-nak "köszönhetően".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!