Puskás Öcsiék akkoriban nem kerestek annyi pénzt a Focival mint a mostaniak, miért keresnek most többet?
Nem tudom pontosan, de szerintem ezek voltak az okai:
1. Akkor még nem közvetítették Magyarországon a mérkőzéseket televízióban, legfeljebb rádióban kommentálták a helyszínről, amiért szerintem jóval kevesebb jogdíjat kellett fizetni és kevesebb ember tudta nyomon követni (sok helyen biztosan nem volt rádió sem, nemhogy televízió). Manapság meg el tudják adni a közvetítési jogokat magyar és külföldi TV csatornáknak, amelyért biztosan nem keveset kell fizetni, hiszen szinte minden háztartásban van már televízió és sokkal több emberhez jut el a közvetítés.
2. Nem volt még lehetőség sportfogadásra (pl.: tippmix, internetes sportfogadás), talán csak totózni lehetett, de mindenképp kevesebb pénz folyt be a sportfogadásból, míg manapság Magyarországtól kezdve Svédországon át Thaiföldig rengetegen fogadnak a magyar válogatott meccsekre (vagy akár a magyar bajnoki meccsekre is).
3. Sokkal kevesebb embernek volt lehetősége a helyszínen követni a meccseket, legjobb esetben Budapestről látogattak ki, de pl. vidéki kisvárosokból vagy falvakból egyáltalán nem mentek, míg manapság ez nem mondható el, szóval a jegyeladásból is nagyobb összeg folyik be, mint régebben.
4. Az ajándéktárgyak árusítása is jóval kifizetődőbb jelenleg, sokan vesznek mondjuk válogatott mezeket, sálat, kulcstartót és még lehetne sorolni, régebben ez nem hiszem, hogy elterjedt volt.
Szóval szerintem egyszerűen nem tudtak nekik többet fizetni, mivel nem folyt be akkora bevétel a meccsekből, hogy ez az üzlet megtérüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!