Miért monják Angliára és Columbiára, hogy a két "outsider" csapat?
Többször is hallottam a hírekben ezt a megjelölést, de nem értem, hogy ők mitől kívülállók vagy esélytelenek?
Esetleg a szó egyéb értelmében használják ezt a szót? Mert van elég sok jelentése, de ebben a kontextusban mire értik?
Kolumbia..
Az angolokra egyáltalán nem mondanám, hogy outsiderek, Kolumbia meg Dél-Amerikából került ki a vb-re, ami már egy nagy szó. Szerintem valaki dobálozik szakszavakkal, de dunsztja sincs mirről beszél. Én inkább, úgy gondolom, hogy bármelyik csapat is nyer ma, egesz jó esélyük van.. A negyeddöntőben Svédország vagy Svájc lesz az ellenfél, a döntőbe jutásért pedig Oroszország vagy Horvátország. Jóval könnyebb ág, mint a felső ahol Brazília, Franciaország is van.
Ezért nem értettem én sem.
Angliát azért nem lehet amatőrnek mondani, bár ha jól tudom, 1966. óta nem nyert bajnokságot.
Ez tény, de '54.-ben meg mi vertük meg őket.
De a kérdés nem erről szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!