A horvátok és a belgák hogyan tudtak ilyen rövid idő alatt ilyen jó labdarúgócsapatokat kiállítani?
Figyelt kérdés
Néhány éve még egyik sem volt sehol, most meg úgy játszanak, hogy akár mindkettő esélyes lehet a VB-címre is. Mit csináltak hogy ezt véghez tudták vinni? Mi volt a kulcs?#csapat #Horvátország #fejlődés #Belgium #labdarúgás #futball #profi #válogatott #világbajnok #Labdarúgó-világbajnokság
2018. jún. 29. 20:13
1/6 anonim válasza:
Futball akadémiák. De nem ilyenek mint nálunk hogy havi fél misi alsó hangon egy év, hanem ami mindenki számára elérhető és nyilván hogy ezeket az akadémiákat szakemberek üzemeltetik nem a haverok.
2/6 anonim válasza:
Azért a horvát foci mindig is jó volt, gondolok itt a Suker, Jarni, Prosinecki féle bronzgenerációra.
A belgák viszont tényleg nagyon jó játékosokat képeztek az elmúlt 10 évben. Előtte szinte mindenki odahaza játszott, most a keret fele Angliában.
Olvastam valahol, hogy a fiataloknál változtatták meg a képzést, mégpedig úgy, hogy nem 11 játékos játszik egy csapatban, hanem 6. Így sokkal többet van játékban egy játékos, nem pedig az van, hogy labdát is alig kap.
4/6 anonim válasza:
A belgák, nem tudom, hogy min valtoztattak. A horvátokról viszont nemrégiben olvastam egy cikket. Ebben leírták, hogy a horvát klubokat, közel sem tamogatja úgy az allam, mint a magyarokat. Így aztan a legfőbb beveteli forrásuk, a tehetségek "kineveléséből", eladásából befolyó pénz.
5/6 anonim válasza:
"Néhány éve még egyik sem volt sehol." Ezt mégis honnan szedted? A horvátok '98-ban vébébronzérmesek voltak, azóta is ott vannak általában Eb-ken úgy a legjobb 8 között. Előtte meg csak azért nem voltak, mert nem létezett Horvátország, de a jugoszláv válogatott is nagyban a horvát játékosokra épült. A belgákra inkább igaz a kijelentés, de náluk is csak az elmúlt egy-két évtized volt gyengébb, az elmúlt évezredben azért Eb-ken, vb-ken bejutottak többször az elődöntőbe. Ők mondjuk az utánpótlásrendszerüket reformálták meg teljesen, és a 2014-es vébére beért a mostani, fiatal csapatuk.
6/6 anonim válasza:
Profi akadémia, de nem a bajnokság ez fontos.. Mi is tudnánk olyan minőséget felmutatni ha nem nyomná mindenki a számítógépet vagy a mobiltelefont, és akkor nem lennének ilyen Szalai Ádám szerü játékosaink.. A Kormánynak külön a sportra kéne fokuszálni amit én nem láttok Magyarországon. Horvátországot meg meglátjuk hogy mi lesz velük egy 30 év múlva, a játékosok nagy része JUGOSZLÁVIAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!