Egy kicsit sem tartják a dél-afrikai szurkolók pofátlanságnak, amit művelnek?
Gondolom mindenki tudja, hogy a vuvuzeláról beszélek.
Valószínűleg ők is tisztában vannak már vele, hogy ez a ZAJ az európai és más csapatokat, nézőket NAGYON zavar. Sőt, még engem is zavar a TV képernyőn keresztül.
Oké, hogy nemzeti hagyomány, de miért nem tartják tiszteletben más országok lakosait, akik nincsenek ehhez hozzászokva. Megérteném, ha csak akkor fújnák, amikor Dél-Afrika vagy egy másik afrikai csapat játszik a pályán.
Mi köze van mondjuk a most játszó szlovák és új-zélandi csapatnak a vuvuzelához? Egyébként sem a foci miatt mennek ki a dél-afrikai szurkolók, hanem hogy fújjak azt a sz*rt...
hát engem nagyon zavar (de a játékosokat is!), és be is tiltanám a VB alatt! az oké ha énekelgetnek, fújják a dudát, de ezt a hangos szart én kiszűrném!
de a fifa nem tiltja ki persze pedig a játékosokat is hátráltatják a játékban mert nem hallják egymást... persze ha valaki rámászik a kerítésre azt már rögtön leszedetik és kidobják a stadionból, pedig az olyan még nem is zavarta a focistákat! szóval én nagyon remélem, hogy ebben az országban egy nagyon jó darabig nem rendeznek foci vébét! most ezt nemcsak a vuvuzela miatt mondom, hanem a rablások stb. miatt!
A feketéknek ez az élvezet,ezt szeretik!
Bámulatos!
Ez miatt nem nézek meg minden meccset,mert megunom a zsongást!Lehalkított focimeccs meg nem az igazi!
Amúgy nem csak minket zavar, szinte a világon az összes embert! Kipróbáltam és beírtam a youtube-ra azt, hogy vuvuzela és csomó olyan videót láttam, hogy 'Fuck Vuvuzela', 'Anti Vuvuzela' és 'Vuvuzela-Stop IT!'!
Olvastam szintén egy videónál, hogy tán a Facebook-on is egy csomó anti vuvuzela klub van, a legtöbbe 80.000-en vannak (1 nap alatt azért az nem semmi, mert tegnap jött létre a klub)! Szóval nem értem a Fifát, őket nem zavarja ez a szar?!
Egyszerűen nem értelek Titeket! Nem értitek, hogy ez az afrikai ünnep, ők így szeretik a focit nézni, hogy közbe vuvuzeláznak, táncolnak, énekelnek! Miért nem lehet megérteni ezt a mentalitást. Ez olyan, mintha nálunk a meccs alatti szotyizást tiltanák be.
És gondoljatok bele: mit szólnának az afrikaiak, ha a FIFA betiltaná a vuvuzelázást? Ez egy olyan dolog, amit nem tehet meg a FIFA, nem lehet egy ilyen dolgot betiltani, szerintem. Már azért sem, mert a FIFA határozott úgy anno, hogy Dél-Afrikában legyen a világbajnokság, most pedig, ha betiltanák, az szerintem az afrikaiaknak azt jelentené, hogy vége a Vb-nek. Nekik ugyanis a meccsnézés egybefort a vuvuzelázással és a tánccal!
19/L
ma 19:41
egyáltalán nem olyan mintha a szotyizást tiltanák be! azért ott kit zavarsz meg azzal, hogy eszed a magvad? nem okozol közel 80dB-nyi hanghatást és ezzel nem zavarod a játékosokat/szurkolókat (jó az más kérdés, hogy mi van akkor ha véletlenül leköpsz valakit ezzel, de az inkább vicces mint zavaró:D) én már annak is örülnék, ha a FIFA azt mondaná, hogy csak az afrikai csapatok meccsein fújhatják a feketék a vuvuzelájukat, táncolni meg felőlem (meg gondolom a szurkolók/játékosok felől is) ott táncolnak ahol akarnak, azzal senkit se zavarnak!
Jah, igen, nem hanghatást keltesz a szotyival, hanem szemetet. :S
És szerintem azért sem lehetséges betiltani, mert ahhoz nem lenne joguk, bár nem vagyok jogász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!