Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Elmagyaráznátok a kosárlabda...

Elmagyaráznátok a kosárlabda posztokat?

Figyelt kérdés
hogy pl: mi jellemző a 3-mas posztra.
2010. jún. 9. 17:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
és a szélét a palánk szempontjából értettem ...:D
2011. aug. 25. 23:26
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Akkor gratula az edzodnek, hogy meg a posztokat sem tudja, vagyis forditva szamozza, mint az elvonal nagy resze!

Az erocsatart egyebkent gondolom valami buta focista sportkommentator talalhatta ki, mert kosaras korokben 10 eve meg soha senki nem hasznalta(azota nem toled hallottam eloszor). Bar valszeg egy tukorforditas eredmenye lehet.

2011. aug. 26. 06:32
 13/19 anonim ***** válasza:
jah lehet a tükörforditós dolog de az mind1 és mint látod az eredeti angol wikipédián is igy vannak a számozások szóval valószinüleg a többség igy ismeri de mind1 :)
2011. aug. 26. 10:58
 14/19 LordMe válasza:
25%

nah én így tudom: 1. irányító

2. center

3. center

4. jobb old. bedobó

5. bal oldali bedobó

2012. nov. 30. 19:57
 15/19 anonim válasza:

gondoltam ez hasznos lehet ha még aktuális a kérdés

[link]

2014. jan. 16. 15:23
 16/19 anonim válasza:
100%

Mennyi marhaságot tudtok összehordani (már tisztelet a kivételnek). :D

1: irányító

2: (dobó)hátvéd

3: bedobó

4: erőcsatár vagy magasbedobó

5: center

Ilyen egyszerű...

És az 1-es poszt nem a center, az erőcsatár pedig nem sportkommentátor fejéből pattant ki... -_-

2015. febr. 10. 14:43
 17/19 Lo Láb válasza:

Az en tudomasom szerint:

1- iranyito PG

2- dobohatved SG

3- kiscsatar SF

4- erocsatar PF

5- center C

2016. aug. 9. 01:05
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

1-es irányító

Őt már tisztáztuk, általában ő hozza fel a labdát, ő mondja be a játékokat. Ő a karmester, át kell látnia a pályán mi történik, felismernie az ellenfél gyengeségeit.

Jól vezetik a labdát, jól passzolnak és kívülről is jól szoktak dobni illetve gyakran ők maguk is be szoktak törni. Ők nem szoktak óriások lenni :)))

2-es Shooting Guard ha tényleg magyarítani kéne akkor dobóhátvéd. ők jól dobnak kívülről, illetve gyorsak szoktak lenni, sokat szoktak blokkolni, illetve védelembe hatékonyak, Hamar szoktak visszaérni támadás után és általában ők fogják az ellenfél kulcsfiguráit.

Ő áll fel klasszikus ötszögbe az irányító jobbján a körte sarkától majdnem az alapvonal sarkáig.

3 - Small Forward

Hát őt nem tudom minek fordítsam :D valahol egyszer alacsonybedobónak hallottam.

Hasonló a szerepköre a 2-essel, gyakran is váltják egymást a játék során. Ők is elég mobilisak, ők általában jól dobnak kívülről meg belülről is. Ők vannak a gyenge oldalon párhuzamosan a 2-essel.

4 - Power Forward, az erőcsatár manapság már elég elterjedt elnevezés Ők szoktak a gyenge oldalon az alapvonal sarka és a palánk alatt a körtében mozogni. Ők is magasak, robosztusak de mozgényabbak mint a klasszikus centerek. Ők is általában jól dobnak kívülről és belülről is, ők is szokták szedni a lepattanót.

5 - Center

Ők általában a caspat legmagasabb tagjai, a klasszikus center tényleg jól megtermett ember (Lásd - Shaq :D)

Ők általában a gyűrű alatt helyezkednek illetve éppen csak kilépnek a büntetőterületből :D (3mp szabály)

Szedik a lepattanót, illetve teszik vissza tiszta helyzetbe, vagy passzolják ki hogy újrakezdják a támadást.

Remélem 7 év után megfelelő választ adtam. :D

2017. ápr. 11. 16:19
 19/19 anonim válasza:

Utolsónak köszi :D

Még nem kosarazom,beszéltem az edzővel,és megmondta,hogy berakna centernek,és úgy néz ki,az is leszek.

185 magas vagyok,és 14/f

2017. ápr. 19. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!