Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Elmagyaráznátok a kosárlabda...

Elmagyaráznátok a kosárlabda posztokat?

Figyelt kérdés
hogy pl: mi jellemző a 3-mas posztra.
2010. jún. 9. 17:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

1: irányító

2: hátvéd

3: bedobó

4: erőcsatár

5: center

remélem igy gondoltad!

2010. jún. 9. 17:57
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen, így én is tudom de hogy mi a szerepük?
2010. jún. 9. 18:16
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
benne van a nevükben...
2010. jún. 9. 19:01
 4/19 anonim ***** válasza:
44%

Én ezt nem egészen így ismerem, én sok évet kosaraztam, de erőcsatár meg hátvéd olyan nem volt.

Az 1-es poszt volt a center, a 2-es az vagy magas-bedobó vagy egy második center, a 3-as egy bedobó, a 4-es egy bedobó vagy második irányító, az 5-ös pedig az irányító. Az hogy ki hol állt az figurától is függött, de általában az 1-es és a 2-es a körte egyik oldalán a palánk közepén, a 3-as és a 4-es pedig ennél pár méterrel hátrább, az 5-ös középen. A center feladata az, hogy a palánk közelében helyezkedjen, és a magasságát, erejét kihasználva, közelről dobja be a kosárba. Az irányítónak kell felhoznia a labdát(előfordulhat hogy egy másik játékos segítségével), ő dönti el milyen figurát(megbeszélt támadási taktikát) játszanak és mutatja a kezével a többieknek, és ő próbálja először bejátszani a labdát. A bedobók többnyire közepes távolságból próbálnak kosarat szerezni, vagy betörtni onnan, esetleg bejátszani a centernek.

2010. jún. 9. 23:17
 5/19 anonim válasza:
12%
a kosárlabda nem hasomlit a focira tehát nincs hátved meg csatár...az elso es a legfontosabb poszt az a szervezo aki felhozza a labdát na meg persze hogy irányitja az egész jatekot taktikákat hasznalva.A kovetkezo igen dontos poszt az ugynevezett 2 es 3 as a szél aki nagyon sokszor van dobás kozelben es rengeteg labdát szerezhet.Az utolsok akik a legmagasabbak a csapatbol azok a beállosok es ok allnak a legkozelebb a palankhoz. a szervezo alltalaban nekik szokott passzolni mert ha nem használ taktikát akkor igy lehet a legkonnyebben kosarat szerzni.
2011. máj. 31. 20:07
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

császtok :)) nah kezdjük... tudom elég rég irtatok utoljára ide de nehéz elviselnem h ekkora hülyeségek maradjanak itt :D

1-es az irányitó

2-es a hátvéd

3-as a bedobó

4-es az erőcsatár vagy bedobó

5-ös pedig a center.

és ha forditva mondod akkor az olyan lenne mintha a fociba a kapusra csatárt mondasz....

a felállás megvan adva mármint ha 5szöget játszik a csapat, bármelyik figuránál ez változhat de akkor is nagyából megmaradnak a helyek csak pillanatra változnak meg. jah és elne felejtkezzünk a másik komentelőről se....a kosárlabda tényleg nem oylan mint a foci de mint a fociba itt is van hátvéd és erőcsatár, a feladatuk különbözik a fociéhoz képest de az elnevezés attól még ugyan az..jah és a "szervezőt" ugyhivják h irányitó ő viszi fel a labdát és mondja be a figurát, az ő feladata a passzolás lenne de sokan betörnek..a 2-3-as poszt amit a szélre tettél nincs annyira a szélen ők kb 45 fokra vannak a palánktól.a hátvéd feladata az irányitó segitése illetve megintcsak a csapat elrendezése ő segit az irányitónak ő is betör de főként oszt a 3-4 pedig betör illetve kivül dob ez lenne a feladata a centernek meg a lepattanózás és a közeli kosárra dobás..... örülök h segithettem ....

2011. aug. 23. 00:04
 7/19 anonim ***** válasza:
5%

Utolso latom okoskodni jol tud. A problema az, hogy en 6 evig kosaraztam, a csaladban mindenki kosarazott, ocsem az elvonalban is most, megis a center nem az 5-os, hanem az 1-es volt. Masreszt ennyire nem egyertelmuen lefektetett a dolog, mivel a 2-es is lehet center, de lehet bedobo is. A hatved szot csak bizonyos korokben hasznaljak, nalunk sosem volt hasznalatos, de tudom van olyan hely, ahol megszokott, az erocsatart meg csak a tv-ben hallottam, mert nalunk magasbedobonak hivtak ugyanezt.

Szoval vicces, ahogy okoskodsz, kozben meg igencsak szuklatokoru vagy.

2011. aug. 23. 10:27
 8/19 anonim ***** válasza:
22%

"a 2-3-as poszt amit a szélre tettél nincs annyira a szélen ők kb 45 fokra vannak a palánktól."

Ami az én számozásommal a 3-as, 4-es, és valóban a szélén van, mert a 45 fok a 3 pontos körül már igencsak a széle. De gratula az okoskodásodhoz, a szövegedből látszik, hogy még életedben nem játszottál egyesületnél.

2011. aug. 23. 13:33
 9/19 anonim ***** válasza:
66%
benézted tesókám idei szezonom lesz a 7. jah és ez mint igy van az edzőm nb1-es edzővolt szóval csak tudja m h van de mind1 legyen igazatok csak akkor hölyék maradtok..-.-
2011. aug. 25. 23:14
 10/19 anonim ***** válasza:
69%

boccs tényleg csak a 3-as helyét nem tudtam :) de a többit igen nézzétek meg a wikipédián [link]

1.point guard:= pont őr

2.shooting guard= lövő őr

3.small forward:= kis előre

4.power forward:= erő előre

5.center:= center

igazad volt nem erőcsatár hanem erőelőre :DDDDDD

2011. aug. 25. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!