Miért a labdarúgás a legnépszerűbb sport Magyarországon?
Kétségtelen, hogy Magyarországon a hétköznapokban, médiában a labdarúgás van középpontban.
Kérdésem: Miért??
Mindenki szidja a focit, főleg a magyar focit: unalmas, altató, alig vannak meccseken, bénák vagyunk benne, csak a pénzről szól stbstb.
Ilyen érvek mellett a magyar társadalomnak, és ennek következtében a médiának miért a labdarúgás a kedvenc sportja még mindig.
Rengeteg más olyan sportág van, amely(szerintem) sokkal színvonalasabb, izgalmasabb és hangulatosabb, mint a foci(pl. kézilabda, vízilabda, jégkorong stb.)
Az emberek, média, politika miért fordít elenyésző figyelmet ezekre a sportokra a labdarúgással szemben?
Nem a focirajongókat szeretném bántani, csak érdekel, hogy a fent említett tények ellenére miért a kedvenc sportága a foci az országnak?
"A labdarúgás egyáltalán nem a 3. legnépszerűbb sport az USA-ban. Amerikai foci és a kosárlabda harcol az első és második helyért, a fix harmadik meg mindig a Baseball. Negyedik se tud lenni, mert azt meg a jégkorong foglalja el."
Pontosan így van. Sőt a foci még csak az ötödik legnépszerűbb sport sem tud lenni az USA-ban, mert az ötödik a lacrosse. De még a 6. sem tud igazán lenni, mert a gördeszka és a BMX az sokkal népszerűbb. Amerikában minden utcában van egy skatepark, és több skatepark van Amcsiban mint labdarúgópálya az 100%. Floridában és más délebbi államokban is népszerű deszkázni, sőt ott a szörfözés is piszok népszerű. És akkor még ott vannak a technikai sportok is, mint pl: a roncsderbi. Ott egy roncsderbire többen mennek el megnézni, mint egy nyamvadt labdarúgó meccset.
Ami szégyen ebben az országban az az, hogy más sportág képviselői akik tényleg sikereket érnek el eb-n, vb-n, olimpián sokkal szarabbul vannak megfizetve (ha egyáltalán meg vannak fizetve!), mint egy öt bal lábas, nb2-es vagy nb3-as focista. Ezeknek stadion? Egy kihalt legelőt sem érdemelnének meg.
Nem a sportág hibás, nem az tehet róla, hogy szarok vagyunk benne.
Amúgy meg azért népszerű, mert elég hozzá egy labda és már lehet nyomni. Míg egy amerikai foci labdával nem tudsz egyedül játszani, gyakorolni, maximum elrúgni tudod meg futni vele. De nem lehet vele trükközni, cseleket tanulni, stb.
Meg a foci a mi kultúránk része, a magyarok régen úttörők voltak a futballban, sokan elfelejtik, hogy az olaszok tőlünk tanultak focizni.
csak elolvastam az osswzes kommentet es ereztem ahogy pusztulnak az agysejtjeim
foci foci foci amerika amerika foci amerika foci foci amerika amerika foci....amugy a foci annyi mint par hulyegyerek kerget egy sz@ros bogyot.... egy sz@ros ADIDAS vagy NIKE bogyot es ennyi...senki nem fog visszanezni 40- 50 tizeddel ezelottre es senkit nem fog erdekelni hogy x eve milyen jok voltunk fociban....kar hogy csak most lattam ezt a kerdest xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!