Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért a labdarúgás a legnépsze...

Miért a labdarúgás a legnépszerűbb sport Magyarországon?

Figyelt kérdés

Kétségtelen, hogy Magyarországon a hétköznapokban, médiában a labdarúgás van középpontban.

Kérdésem: Miért??

Mindenki szidja a focit, főleg a magyar focit: unalmas, altató, alig vannak meccseken, bénák vagyunk benne, csak a pénzről szól stbstb.

Ilyen érvek mellett a magyar társadalomnak, és ennek következtében a médiának miért a labdarúgás a kedvenc sportja még mindig.

Rengeteg más olyan sportág van, amely(szerintem) sokkal színvonalasabb, izgalmasabb és hangulatosabb, mint a foci(pl. kézilabda, vízilabda, jégkorong stb.)

Az emberek, média, politika miért fordít elenyésző figyelmet ezekre a sportokra a labdarúgással szemben?

Nem a focirajongókat szeretném bántani, csak érdekel, hogy a fent említett tények ellenére miért a kedvenc sportága a foci az országnak?

2018. jan. 11. 22:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
#10: Azért világviszonylatban, mégis a foci érdekli a legtöbb embert a sportok közül. Az egy dolog, hogy az USÁ- ban nem, de az ott népszerű sportok, sokkal kevésbé elterjedtek. Magyarországra meg ugyancsak igaz ez, még ma is.
2018. jan. 13. 19:37
 12/23 anonim ***** válasza:
Abban mondjuk, sok igazság van, amit a fociról írtál, de a kérdés szempontjából ez mellékes.
2018. jan. 13. 19:40
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

Azért az utóbbi években csökkent a futball népszerűsége világszerte, a krikett a világ második legnépszerűbb sportja, ráadásul szinte mindenhol játsszák és talán ezt játsszák a legtöbben (elég ha csak Indiára gondolunk ahol majdnem 1 milliárd ember él :D). Külön rádiója van! Magyarországon is csökkent a népszerűsége a labdarúgásnak, főleg amióta a felcsúti stadion megépült. A magyar köztudatban a foci lassan egyenlő a nyűggel. Ugye a milliárdos kiadások + a dupla nulla eredmények a sportban.

Egy sz*rf4szú NB 2-es focista jobban meg van fizetve, mint egy olimpiai aranyérmes - akármilyen - sportoló. Vízisportokban jók vagyunk, uszodákat is építhetnének ennyi erővel.

A foci azért terjedt el itthon annyira, mert sok helyen nincs is igazán más sportra lehetőség. Lemész egy kis faluba, egy focipálya minimum van.

Ha a Józsi bá' fiacskája a haverjaival kültéren akar játszani, akkor mit fognak csinálni? Egy - akármilyen-

labdával focizni fognak. Aztán ha a Pistikét jobban érdekli a foci, akkor majd csatlakozik a helyi (8. osztályú) dream team-hez, a Tarcsapuszta Libakergető SE-hez :)

A magyar bajnokságok is mik? A buszt lekésők fociznak a malackergetők ellen. Két bal lábas fapados droidok, az összesnek kötelező lenne adni felmentést testnevelésből.

2018. jan. 13. 20:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy Amerikában már a 3. legnézettebb, leglátogatottabb sport (csak az Amcsi foci és a Baseball előzi), pedig 20 éves a bajnoksága."

Hülyeségeket ne írjál, a soccer (mert az usa-beliek ugye így hívják a labdarúgást), még mindig női sport elsősorban ott. Jártam kint az Államokban nem egy helyen, egy foci pályát sem láttam, baseball-t és amcsi foci pályát pedig szinte mindenhol. Hagyjuk ezt a 3. legnézettebb dolgot, ezt valamelyik focis magazin kitalálta ezt az adatot. Egy átlag amerikai embert megkérdezel a fociról 90%-a azt sem tudja, hogy mi az. Amelyiknek pedig eszébe jut, az pedig így kérdez vissza: "Jaa..a rugdosós foci amit a lányok játszanak?"

A stílusom nem alpári, hanem TÉNYközlő. Az, hogy pár hozzád hasonló focib*zinak a lelki önérzetét és büszkeségét sérti, az a ti bajotok. Itthon pedig igenis kezdik megutálni a focit, a magyar focit (ami ugye nem is létezik) pedig mindenképpen.

Az pedig tény, hogy a labdarúgás a ripacs páva gyerekek sportja. A focisták puhányok, hisztiznek, színészkednek. Agyonra vannak hypeolva, holott más sportágakkal összehasonlítva sehol sincsenek a focisták, sem fizikai erőben, sem robbanékonyságban, sem szívósságban, sem gyorsaságban, a játék taktikáról ne is beszéljünk. Primitív sport, agresszív és szintén primitív szurkolókkal.

Nem tagadom, tényleg sok embert megmozgat, sok ember figyelmét felkelti, azt is tudom, hogy a világ EGYIK legnépszerűbb sportja. De azt kijelenteni, hogy a világ minden országában ez a legnépszerűbb sport, az azért meredek. Mert nem így van. Ja, hogy Te nem jártál annyi helyen külföldön... az a te bajod.

2018. jan. 13. 21:44
 15/23 anonim ***** válasza:

"Sajnos nagyon alpári vagy és kevés tényt közölsz, csak fröcsögsz"

Ő legalább közöl tényt, de te még hülye is vagy hozzá. Amúgy pedig igen is csökkent a foci népszerűsége. Szerinted egy NB2-es meccsre hányan mennek el, százan sem. egy NB1-es meccsre sem mennek el ezren. Ausztriában lakok, itt is évről-évre csökken az érdeklődés a foci iránt, kevesebb jegyet tudnak eladni.

Ellenben pár évvel ezelőtt egy női softball bajnokságra elmentek több mint 4000-en. Egy röplabda meccsen szarásig vannak a lelátók. 1. osztályú foci meccsen félig üres a stadion. Miről is beszélünk? TV-ben biztos, hogy az egyik legnézettebb sport a világon a foci, ez nem is kérdés. Hatalmas pénz van benne, ez sem kérdés.

Annyiból Sárkánynak igaza van, hogy mindig ugyanaz a pár sztárcsapat nyeri meg a bajnokságot. Ilyen szempontból, semmi izgalom nincs a fociban. Szinte előre tudja mindenki a végeredményt. Ez pedig egyfajta színvonaltalanság is. Mert a jók, azok nagyon jók, a gyengébbek, pedig nagyon gyengék.

A másik dolog csapatsport a foci, de csak a sztárjátékosokat emelik ki, más sportokban elsősorban maga a csapat a sztár, nem pedig a csapatban lévő xy személy. Mert, hogy a bájgúnár C. Ronaldo így meg úgy.

Ez a sport már tényleg elnyálasodott, olyan mint a zeneiparban egy nyálas tini-pop fiúbanda, akiktől nedves lesz a lányok bugyija.

2018. jan. 13. 22:13
 16/23 anonim ***** válasza:

Bevallom én sem szeretem a focit, de még én is elismerem, hogy a legnépszerűbb sport a világon. (Amúgy pedig tényleg a krikett a második legnépszerűbb a világon)

Franciában élek kint, tényleg focizik mindenki, akár labda nélkül egy üres kólásüveggel is.

Maga a sport, pedig olyan, hogy tényleg az utolsó hülye is tudja játszani. Egyszerű és könnyen érthető. Az amerikai futballhoz, baseballhoz, rögbihez ész is kell, nem elég fizikálisan toppon lenni.

Szoktam némelykor sportot nézni a tévében, mi tagadás, egy foci csapat játékosai manapság, finoman fogalmazva igen csak feminimek, egy köcsögparádé labdával, talpig nike-ban vagy adidas-ban. A melegfelvonulás is csak jelenthet nekik. A foci szerintem nem sport, hanem szó szerint labdaJÁTÉK. Annyi pozitívum van benne, hogy jó az állóképességük, de ennyi. Más dolgokban a képességeik messze alulmaradnak, más sportág sportolóival szemben.

Azért népszerű még, mert tud nézettséget produkálni, a médiát uralja. Pedig tényleg vannak a focinál igényesebb, látványosabb és sokoldalúbb sportok. A csordaszellemnek megteszi a bőrgolyó rugdosása.

Amúgy azt vettem észre, hogy a rögbi népszerűsége nő. Nálunk is nem egy és nem kettő focipályát alakítottak át rögbipályává. A francia egyetemeken is van lehetőség amerikai foci edzésre járni.

Szerintem idővel fog kopni a foci népszerűsége. A meccsek színvonala egyre rosszakk.

2018. jan. 13. 22:43
 17/23 anonim ***** válasza:
#14: Na de az, az hogya "világ legnépszerűbb sportága" nem azonos azzal, hogy "világ minden országában a legnépszerűbb sportág". Olyan sportág ugyanis, nem létezik.
2018. jan. 13. 23:03
 18/23 anonim ***** válasza:
Emberek ne durvuljunk már! :)
2018. jan. 14. 00:17
 19/23 anonim ***** válasza:

A labdarúgás egyáltalán nem a 3. legnépszerűbb sport az USA-ban. Amerikai foci és a kosárlabda harcol az első és második helyért, a fix harmadik meg mindig a Baseball. Negyedik se tud lenni, mert azt meg a jégkorong foglalja el.

USA-ban csak a kivándorolt európaiakat és mexiókiakat érdekli egyedül a labdarúgás, kint nincs hagyománya. Még az egyetemi bajnokság is jobban érdekli az embereket, mint a labdarúgás.

Itthon meg azért a legnépszerűbb, mert itt meg a labdarúgásnak van évtizedes hagyománya, emiatt is tolja annyira a média.

2018. jan. 15. 11:21
 20/23 anonim válasza:
Szerintem a kéziben jobbak vagyunk azt nem tudom miért a foci a népszerűbb
2018. jan. 15. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!