Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Melyik árt jobban a vállnak...

Melyik árt jobban a vállnak az úszás vagy a vízilabda?

Figyelt kérdés

Én vízilabdázom. Most vagyok 13 és tavaly kezdődött ez a vállfájás. Rotátorköpenygyullasádom szokott lenni. És hát a hérdésem…^

|

2017. nov. 15. 22:04
 1/2 metaxxa válasza:
Csak laikusan nézve a vízilabda, főleg a versenyszerű. Az úszásnál, ha nem versenyszerűen csinálod, főleg a gyors és hátúszásnál nagyjából azonos folyamatos terhelést kapnak az izmaid és nincs hirtelen kirobbanó terhelés, mint mondjuk egy vízilabdánál, amikor lóbálsz és utána kapura dobsz, ahol hirtelen nagy erővel kell dobni. A hirtelen erős, nagy terhelésű mozdulatok több van a vízilabdában.
2017. nov. 17. 07:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is pólóztam, szerintem a vállra rosszabb, mint az úszás, mivel nekem a jobb vállam rosszabb kissé, mint a bal (jobbkezes vagyok).

Rotátorköpeny gyulladás utalhat bemelegítés és nyújtás hiányára is. Szárazföldi medicinlabdás edzéseitek végén szoktatok sokat nyújtani? Esetleg konditerem után?

Sima vízi edzés után is ajánlatos lenne neked külön lenyújtani a vállöv izmait

2018. jún. 20. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!