Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ugye NEM kell abbahagynom a...

Ugye NEM kell abbahagynom a focit?!

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy most leszek 15 júniusban és megyek fel a nyáron az egyel feljebb lévő korosztályba (serdülő), ahol sokkal keményebb lesz az edzés DE! itt jön a fontos rész.

Holnap megyek sebészhez, mert pár hete fáj a bokám,sarkam, de a bokám már nem, sőt mielőtt nem jártam focira gyakran szokott. A focival ezelőtt csak hobbi szinten foglalkoztam olyan 11-12 éves korom óta, és most azért ez az edzés lehet megerőltette csak az izmaimat (REMÉLEM!), mert így szokott telni egy hetem:

H: nincs edzés, megyek több órát gyakorolni a suli pályáján.

K: tornaóra (foci), aztán délután edzés.

SZ: ugyanaz mint hétfőn.

CS: ugyanaz mint kedden.

P: ugyanaz mint hétfőn.

Hétvégén pihenek.

A bokám tehát már nem fáj, csak a sarkam, meg most tegnap este beütöttem valahová a térdem (sajna nem tudom hova) és most eléggé fáj, ott van az ütés nyoma a térdemen, és lépni se jó. Ezelőtt semmi sportra nem jártam, csak néha esténként kijártam futni de ez nagyon ritkán volt, inkább csak gyakoroltam focizni (ha úgy tetszik csináltam magamnak saját edzést). Nagyon szeretem, mióta járok edzésre még jobban megszerettem focizni, és imádom csinálni. 2-2,5 hónapja csinálom még csak, így abban reménykedem, hogy csak túl vagyok erőltetve és amiatt vannak ezek (a térdem fájdalma remélem elmúlik, a sarkammal holnap megyek a sebészetre). Ugye nem kell abbahagynom majd? Akkor nem tudnék mit kezdeni az életemmel :( Előre is köszönöm!

15/F

2010. máj. 30. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha jól értelmezem akkor már csak a sarkad fáj. Nemtudom mi lehet vele a gond, de lehet hogy csak a cipőd a rossz. Lehet hogy egy talpbetét is tudna akár segiteni. A térdednél meg majd elmúlik a fájdalom, csak amig fáj addig ne eröltesd meg, éss kend be valami kenőccsel :)

Abbahagyni biztos nem kell, mert minden focistának vannak műtétei, térd, boka stb...

Én a következő szezontól fogok elkezdeni csapatba focizni, afféle utánpótlás képzés szerűségbe. De már a nyáron akarok annyit edzeni, hogy én legyek a legjobb :D

17F

2010. máj. 30. 19:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Uhh, köszi a bíztató választ. Ma voltam a házi orvosomnál, mert meg is vagyok most fázva, vagyis hát úgy kaptam el valakitől, mindegy. Említettem neki, azt mondta, hogy ha továbbra is fog fájni akkor menjek vissza hozzá, majd átküld a sebészetre. Az anyám ma mondta, hogy régen a testvérem is járt így, de neki hirtelen növekedése vagy mije volt. Viszont nekem csak az egyik sarkam fáj, de nem tudom mit tehetnék, héten még biztos nem megyek, jövő héten osztály kirándulás, szóval 2hét pihenő után már biztosan jónak kéne lennie nem?
2010. máj. 31. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Magában a sarokban elvileg nem nagyon kellene olyan dolognak lennie, ami miatt abba kell hagynod. Tehát ha az Achilleseddel van gond, az már neccesebb, de a sarokban elvileg csak csont van, ha le is van törve egy darab, ami nem valószínű, mert akkor elviselhetetlenebbül fájna, akkor is egy kisesbb beavatkozással megoldható. Ne aggódj, nem kell abbahagynod! ^^
2010. jún. 5. 21:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, de szerencsére semmi komoly baja nincs :D Voltam a sebésznél vele és azt mondta, hogy mivel még növésben vagyok a csontosodás még nem ért a végéhez (vagy valami ilyesmi :D) ezért fájhat, voltam röntgenen is, ott sincs semmi baj. Azt mondta pihenjek vele 1-2 hónapot és esetleg szerezzek be egy jó minőségű cipőt.
2010. jún. 7. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!