Hogyan tudnék jobban teljesítteni a kapuban?
Kispályás bajnokságban védek úgy 3-4 éve, amikor szükség van rá és nincs "igazi" kapus, amúgy mezőnyben játszom. Így is mehet a válasz? :)
A kérdés első felére: keress reflex javító tréningeket. Tuti van a youtubeon.
Beton, bitumen 1v1-ben. Nehéz kérdés. Hála istennek az idejét nem tudom, mikor játszottam utoljára kemény talajon. Szerintem próbáld meg kiszorítani a támadót, hogy minél kevesebb területe legyen, bár így, hogy nincs lehetőség vetődésre, könnyebben el tudja húzni a labdát melletted.
Sarkok bevédése. Nálam ez úgy működik, hogy ordítok a védelemmel, irányítom őket, szerencsére hallgatnak is rám. Így általában viszonylag kis területre tudnak lőni, mert ugye a védő lezárja a "lövési sávok" egy részét. Mint mikor sorfalat állítasz, csak itt mozognak. :)
Nekem ez vált be.
Persze egy igazi kapus biztos tud sokkal jobb tanácsokkal is szolgálni. Hajrá, balesetmentes játékot! :)
Reflex javításra pl ott van az ingafutás ez csak példa de egyébként olyan edzéstervet keress amiben sok hirtelen irányváltás van, illetve igen, a vetődést is gyakorolni kéne sajnos, szerintem keress valamilyen füves pályát a közelben vagy akár otthon a kertben, de ha nincs akár a földön is mehet a lakásban, hisz a kapusoknak meg kell tudni tanulnia vetődni és egyben úgy esni, hogy az ne fájjon túlságosan.
1vs1-be ha nincs lehetőség vetődésre akkor hajolj le és tedd ki oldalra a kezeidet, a ládáidat zárd én így csinálnám, mivel nagyobb teret töltesz be, mintha csak simán állnál, illetve a védőt állítsd a hosszú oldalra.
A sarkokat pedig mindig úgy csináld, hogy a rövid oldalra állj mert akkor azt teljes mértékben takarod, így oda valószínű nem fog lőni szóval a hosszúra fog, így lesz időd felkészülni és reagálni, VETŐDÉS VETŐDÉ VETŐDÉS, ilyenkor ez a legfontosabb, plusz hogy kommunikálj mindig a csapattal, hisz te látod be az egész pályát. /én 6 éve focizok és kapus vagyok/ 19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!