Kb 3 és fél éve Asztaliteniszezek/pinpongozok. Szeretnék új ütőfát venni, mert úgy érzem, , kinőtem'' az előzőt!? 😊
A mostani fám Butterfly Maze T-tec off (már nem gyártják és 18.000 ft volt)
és mindkét oldalon butterfly tenergy 5-ös borítások vannak!
(Minden jól megy , de szertném ha a fonákom és a tenyeres oldalamon jobban és erősebbet tudnék pörgetni!)
Lassan 16/f
Azert egy kicsit nem gondolod hogy lenezo vagy? Nem tudok jatszani?
Oke mert te lattad bizony hogy en hogy jatszok! Gratulalok ugyes vagy!
láttam már sok ilyet aki azt hitte hogy tud. és leírtad milyen szinten játszol. diákolimpián néha top5.. ez még a valódi pingpongos gyerekek közt a nagyon kezdő...
megsúgom, diákolimpián elég sokszor voltam top 3ban, de a 12 éves lány akiről beszéltem neked előbb, 0ra vert bármikor mikor én már 17 voltam.
na ő már egész jól tud játszani.
korosztályában európai szinten jegyzett és válogatott, mégis van hova fejlődnie... szóval inkább az a nagyképűség hogy kijelented hogy tudsz játszani.
mert látod jobb eredményeim voltak mint neked egyenlőre, mégis sehol nem voltam attól, aki tényleg jó ;)
de ha egyszer ezt már megválaszoltam de nem vagy hajlandó elfogadni. az új ütőfa nem adja meg a lökést. nem fogsz fejlődni tőle jobban... Sőt, hátráltatni fog, mert az is sok idő mire átszoksz rá.
mindt mondtam, a fejlődésedet még több és még intenzívebb edzéssel fejlesztheted. adogatógép stb.. mert hiába van bármilyen ütőfád ha a technikád nincs megfelelő szinten. márpedig az eredményeid alapján még közel sincs.
szóval először azt fejleszd. majd ha már lazán nyered a diákolimpiákat, akkor talán van értelme ütőfát cserélni, akkor már talán lesz haszna a MINIMÁLIS KÜLÖNBSÉGNEK.
jah és de, tisztában vagyok a tudás fogalmával.. te nem vagy... attól hogy megtanultál szorozni osztani, még nem tudod a matekot, csak annak egy kis részét. éppen csak ízlelgeted.
ugyanez vonatkozik a pingpongra is.
attól hogy eltalálod a labdát, vagy éppen már egész jól pörgetsz, még nem TUDSZ pingpongozni. csak próbálsz, tanulsz, igyekszel.
Tudni Boll, Ovtcharov, Samsonov, Ma Lin, Zhang Jike, Jónyer, Klampár stb stb tud.
Szóval mint mondtam, ütőfát ilyen szinten még nem érdemes. majd ha a technikád már elért egy szintet... a megtorpanástól ne foss, mindenkinél van/volt, hisz van egy szint ami után a labdabiztosságot, mozgáskordinációt és technikát kell fejleszteni... az már lassabban fejlődik mint hogy jó helyre ütöd-e a labdát vagy nem.
edzz keményen, aztán majd ha már a diákolimpia nem kihívás egyáltalán, akkor érdemes az ütőválasztáson is gondolkodin
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!