Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Alapismeretek az FC Barcelonáról?

Alapismeretek az FC Barcelonáról?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 14 éves lány vagyok, és egyre inkább érdekel a foci. Kedvenc csapatom, mint a kérdésből kiderült, a Barca. Olvastam róla wikin, stb., de szeretnék még többet megtudni. :D Akármilyen érdekesség, esetleg "szurkoló szöveg", akármi jöhet! Valaszotokat előre is köszönöm! :)

2017. ápr. 11. 17:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Elnézést, *válaszotokat
2017. ápr. 11. 17:40
 2/13 anonim ***** válasza:
63%
2017. ápr. 11. 17:48
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Csak a REAL MADRID :P
2017. ápr. 11. 18:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Haha... Nem vagyok régi rajongó, de szerintem meg Barca :) Nah, ha választ nem is kaptam, örülök hogy egyáltalán érkezett komment! :D Azta milyen pozitív vagyok XD
2017. ápr. 11. 20:06
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Egy vereséggel debütáltál. :D Ennyit ér most ez a Barca. Olvasgass szurkolói honlapokat, vagy angolul honlapokat, wikipedia stb. és akkor tudsz olvasni a csapat történelméről, múltbéli fontos eseményeiről és hasonlók. A régi meccsek, keretek, edzői stáb visszanézhető ha archív eredményeket, felvételeket nézel, a mostanit meg csak követni kell. A nagyrészük kb. ennyit se tud a csapatról, mint amit most felsoroltam. Amúgy lehet a szurkolói táborokról, tradíciókról, az ultrákról is olvasni, milyenek vannak, milyen nézeteik vannak esetleg meg ilyenek. A legfontosabb az a Cruyff-i identitás, ami azóta is jelen van a csapatban, ez a sok és túlnyomó részt rövdipasszos, a labdát a földön tartó játék, a párharcok elkerülése, a labda kb. 2/3-os arányban való birtoklása, a helyzetek végletekig való kijátszása is fontos ismertetőjegyük, másnéven a háromszögezés, a tiki-taka, ez a fajta pozíciós játék amit szeretnek. Egyébként abból a szempontból tényleg nem rossz csapat, hogy valóban van identitásuk. Guardiola ideje alatt nyomták a tiki-taka-t, azt is mondják, hogy Busquets-Messi-Iniesta-Xavi találták fel, ekkor nagyon sikeres volt a csapat, mert ez a fajta játék sikerre viteléhez meg volt a szükséges, megfelelő képességű, ügyes, gyors, jól passzoló játékosuk (Xavi pld. egy emblematikus alakja ennek, de az említett három másik játékos, vagy épp Dani Alves, akár Pedro is nagy alakjai az utóbbi 10 év sikeres Barcájának, ami 2010 körül volt a csúcson és mára kissé megkopott). 4-3-3 a formációjuk, a szélsővédők feljebb húzódnak és nagyon aktívan kiveszik a részüket a támadásépítésből, ahogyan a középpályások is, az intenzív letámadás során a hely változtatásukkal a védőket megzavaró támadókat próbálják egy gyors, hirtelen, az esetleges hibájukat azonnal kihasználó labdákkal megjátszani. A gyors helyváltoztatások egyébként folyamatosak, amivel próbálják zavarni az ellenfelet. Luis Enriquevel kicsit átalakult a játék, bár még mindig hordozza ezeket a jegyeket, de már gyakrabban kontráznak akár, vagy hosszabb átadásokra is vállalkoznak. Régebben Messi volt középen hamis 9esként (Villa, Pedro szélen), mostanában már ink. szélen van, Neymar másik szélen, és Suárez középen, ez egy óriási csatártrió, a legerősebb szekciója jelenleg a Barcanak, mert a középpálya jelentősen legyengült. Érdemes egyébként a klublegendákkal tisztában lenni, edzők, játékosok, és akár könyveket is olvasni a témában, ha nagyon érdekel. A szurkolói rigmusokat és hasonlókat is le lehet nézni a neten. A mostani Barca, mint már említettem, sokat gyengült, érdekes lesz, hogy milyen irányt vesznek majd jövőre, Luis Enrique távozása után, idén biztos, hogy nem lesz meg se a BL, se a bajnokság, úgy gondolom. Nagyjából ennyi, bedobok egy-két holnapot:

[link] - mostani írás, őt érdemes követni, vagy a régieket visszanézni, ahol Barcáról írt.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=IPe2YyJaDYQ - ezt a sorozatot érdemes végignézni, nagyon szórakoztató, és sokszor van szó a Barcáról.

2017. ápr. 12. 15:24
 6/13 anonim ***** válasza:
*kihasználó megoldások során a megfelelő labdákkal megjátszani.
2017. ápr. 12. 15:30
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ezt az igazán részletes választ! Rengeteget segített és azt szintén köszönöm, hogy rászántad az időt egy ilyen hosszú szöveg írására! :D ^^
2017. ápr. 12. 15:58
 8/13 anonim ***** válasza:
69%
Ha esetleg nem tudod, még alapismeretnek számít a La Masia, ami a Barcelona utánpótlásnevelő központja, ez is sikeresebb volt pár éve, innen jött ki Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, az utóbbi időben Sergi Roberto az aki a Barca nevelésként kezdőbe tudta verekedni magát, a többiek eligazoltak és hasonlók. De ez fontos, mert a Barca akadémiája az egyik legjobb a világon, a legtöbb saját nevelésű játékosuk van (ez is egy szép része a klubnak), és itt tanítják már meg egészen kicsi kortól a játékosoknak ezt a fajta játékot, ezért is van ennyire ez a filozófia jelen a felnőtt csapat focijában is, mert még mindig egy jelentős magja a csapatnak az innen kijött játékosok. Amúgy katalán csapat, ezt gondolom tudod, és az Espanyol a nagy városi riválisa, velük egészen parázs derbiket szoktak játszani, az Espanyol játékosok ált. elég durván szétrugdossák a Barcásokat, de legyőzni ritkán szokták őket, ezért is nagyobb rivális a Barcának a Real Madrid (ugye El Clasico), vagy mostanában az Atlético elleni meccsek is nagy rangadók szoktak lenni. Ja, és Spanyolországba a polgárháborús örökségek eléggé jelen vannak a fociban is, a régióknak egyaránt van egy királyi csapata, és egy a "nép csapata", jellegű együttese. Katalán földön királyi: Espanyol, nép csapata: Barcelona, andalúzia: királyi: Betis, nép csapata: Sevilla, baszk föld: királyi: Sociedad, nép csapata: Bilbao, Madrid: királyi: Real Madrid (franco kedvence volt), nép csapata: Rayo Vallecano. Mondjuk nekem ezért is szimpatikusabb a Barca, mint a Real. De mivel manapság már sok szurkoló ezekkel nincs tisztában, hanem mindenhonnan csak jönnek a rajongók, az eredményesség, a divatosság, a népszerűség miatt, így sokkal jobban felhígult a Barcelona közönsége, tábora, ezért is utálják őket sokan, és mondják, hogy "divat barcások" is hasonló.
2017. ápr. 13. 16:01
 9/13 A kérdező kommentje:
Szintén köszönöm! ^u^ Úgyérzem megérte feltenni a kérdést mivel ennyi információért rengeteget kellett volna böngésznem. Egyre jobban szimpatizálok a csapattal. Érdekes és örülök, hogy általad ennyivel többet megtudhattam a csapatról, igyekszem, hogy a valódi Barcásokhoz tartozhassak! :DDD
2017. ápr. 13. 18:44
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Ha valami csoda segítségével most tovább is jutnak, akkor is a megállíthatatlan, isteni, elsöpörhetetlen, legyőzhetetlen, gólvágó CR7 (a legjobb!) szétdikházza őket a fenébe...

Messzit meg zsebreteszi...

2017. ápr. 13. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!