Kézisek! Írnátok nekem elnyöket, hátrányokat a kézilabdával kapcsolatban? Többi lent.
Sziasztok!
Tetszik a játék, úgy gondoltam érdemes lenne kipróbálnom.Irnátok előnyöket, hátrányokat? Szerintetek 13 évesen érdemes elkezdeni?
Köszönöm előre is.
Nem tudom hogy még tudod-e hasznosítani a válaszomat , de azért leírom.
Bő 8 évet kézilabdáztam , 8 évesen kezdtem és kb. 1 éve hagytam abba nem hivatalosan (hivatalosan "csak" fél éve).
Imádtam , imádom és mindig is imádni fogom.
A kézilabda fantasztikus sport. Idővel mindened megizmosodik , persze ehhez sok munka meg kitartás kell ,de mihez nem.
Másrészt bekerülsz egy csapatba , új közösségbe , új barátaid lesznek.
fejleszti az állóképességed , a kitartásod.
Egy rendes egyesületnél , ahol intenzíven csinálod , rengeteget lehet fejlődni. De ez mindenkinek egyéni. Mindenki más ütemben fejlődik és pont ezért nem szabad feladni , csak azért mert azt látod h x embernek ez vagy az jobban megy.
Nincsenek benne abszurd szabályok , nyilván az elején sok ,meg nehéz mindet megjegyezni, de az összes teljesen logikus.
Idővel megtalálod azt a posztot is amelyik a testi adottságaidhoz ,meg úgy alapból hozzád is a legjobban illik.
Hátránya is van , mivel nagyon intenzív sport és nem éppen arról szól hogy alig értek egymáshoz , tehát folyamatos testi kontaktusban vagy a saját csapattársaiddal és az ellenféllel is így elég könnyen le lehet sérülni , de ha kezdő vagy ettől még annyira nem kell tartani.
Én elsősorban sérülés miatt hagytam abba.
14 voltam , amikor megsérült a hátam , nem vészes a helyzet , de azóta sem a régi. De még folytattam.
2 éve megdobták a bal kezem tiszta erőből (persze véletlen , nem voltam kapus) és még egy évet végigjátszottam rossz bal kézzel , de eléggé tönkrement és bár most már jobb , az 5 orvos közül akiknél jártam , egyik se tudta megmondani hogy pontosan mi baja. Szóval a végén , ez volt a fő oka ,hogy abbahagytam. Hiába hogy jobb kezes vagyok , hiába hogy beálló/szélső voltam egy kézzel nem lehet játszani.
Másrészt már ebbe a szezonba se játszottam és a következőbe se tudnék az iskola miatt. Napi 2-2,5 órás edzéseket heti 5x , egyszerűen nem bírnék az iskola miatt. Egy erős gimnáziumba járok , tavasszal fogok érettségizni , így is rengeteget kellett már tanulnom , egyszerűen nincs rá időm. És az nagyon rossz ha sok mindenből kimaradsz , mert az edzéseknek csak a felére tudsz eljárni időhiány miatt és nem tudsz annyi időt és energiát belefektetni amennyit szeretnél.
Általános iskola mellett még simán lehet csinálni , akár nagyon intenzíven is , mert ott szinte semmit nem kell tanulni. Sőt gimibe az első 2 év is elég laza.
Vagy egy olyan iskolát kell választani , ahol kevesebbet kell gürizni.
Aki élsportoló az úgyis olyan helyre fog járni idővel iskolába , ahol a hangsúlyt tudja a sportra fektetni. Én soha nem készültem élsportolónak így sajnos már nem tudnám időben összehozni , meg ugye le is sérültem.
vannak volt csapattársaim akik hiába hogy nagyobb sérüléseket szereztek , rájöttek hogy mi a baj , ki tudták kezelni és miután helyrejött simán vissza tudott menni játszani.
Sokaknak a térdük , hátuk , válluk nem bírja egy idő után.
De azt hozzá kell tennem , hogy MINDEN sportban benne van a sérülésveszély. Röpiben is. MINDENBEN.
Aki folyton attól fél hogy lesérül , menjen sakkozni.
tehát , ne ez tartson vissza. HA fizikailag nem bírnád (mármint hogy valami baja lenne a térdednek) úgyis elég hamar kiderülne.
És sokan csak később kezdik el 12-13 évesen.
Lásd Nagy László , aki Magyarország egyik legjobb (ha nem a legjobb) játékosa , nemzetközi szinten elismert játékos is 13 évesen kezdte el:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!