Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Védi-e a bokát az alacsony...

Védi-e a bokát az alacsony szárú kosárlabda cipő?

Figyelt kérdés
A kosárlabdacipők ugye azért magas szárúak, hogy tartsák a bokát. Ám egyre elterjedtebb az alacsony szárú kosárcipők. Igaz, a profi kosarasoknak alapjáraton ragasztva van a bokájuk szalaggal, nekem nyilván nincs. :D Kérdésem az lenne mennyire tartja a bokát egy alacsony szárú cipő? Nem veszélyesebb, mint a magas szárú? Hallani teóriákat, hogy úgy van kialakítva, hogy tartsa a bokát, de én kételkedem ebben. Azonban tény, hogy szabadabban mozgok egy alacsony szárú cipőben. Eddig 3x ment ki a bokám cirka 10 év (hobbi) kosarazás alatt és általában a felugrás-másik lábára érkezés volt az oka, de szerencsére mindig csak meghúzódott. Ez nem tudom mennyire volt a magas szárú cipő védelmének köszönhető, illetve, hogy egy alacsony szárúban is megúsztam-e volna ennyivel. Köszi a válaszokat

2016. szept. 7. 17:26
 1/2 Andizsuzsi ***** válasza:

A profi kosarasoknak sincs alapjáraton ragasztva a bokájuk. Az alacsony szárú cipőket elsősorban az alacsonyabb, gyors mozgású mezőnyjátékosok használják, mert szabadabb mozgást adnak a lábnak, gyorsabban lehet pl futni, irányt váltani benne. A belső posztos játékosok inkább a magas cipőt választják.

Illetve minden sportoló tudja, hogy mennyire sérülékeny, annak megfelelően választ cipőt ill. egyéb védelmet (ragasztást, bokavédőt).

2016. szept. 7. 19:44
 2/2 Gabica1205 válasza:

Igen, úgy vannak kialakítva az alacsony szárúak, hogy védjék a bokát. Nekem alacsony van (Kobe11) es tényleg védi a bokámat.

Nekem is volt egy két sérülésem már. (bokaszallag szakadás, törés és 1-szer kiment a jobb lábam, mindez 6 év alatt. Most először van alacsony szárú cipőm. Mielőtt megvettükk, féltem, hátha kimenne benne vagy érezném hogy nem tartja, de nem mert tényleg tartja.

2016. szept. 11. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!