Na ki kinek szurkol a foci EB-n?
De identitás, ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni, mert én értem, hogy nem szimpatikus ez a csapat, én nekem se a példaképem Dzsudzsák Balázs. De az, hogy nem mozgat meg semmilyen szinten (nem abban az esetben, ha egyáltalán nem nézel focit, mert úgy oké, természetesen), sőt sokan képesek ellenük szorítani, az már elég érdekes. Mondok egy példát. Elkezd menetelni a magyar csapat, egészen a döntőig eljutunk... oké, szinte esélytelen, de láttuk, idén is a Leicester lett az angol bajnok :D. Ott pont a németekkel találkozunk. Nem hiszem el, hogy van olyan egészséges identitású, nemzettudatú magyar ember, főleg azok közt, akiket érdekel a téma, akik ilyenkor nem a magyaroknak szurkolnak. Azért csak tartozol valahova, azért csak beszélsz egy nyelvet, azért csak valamilyen szinten a testvéreid, azok a játékosok. Nem hiszem el, akármennyire is tetszik valakinek a németek játéka, és akármennyire is esetleg antifocival jutunk el idáig, hogy valaki egészséges öntudatú ember, azt mondja, hogy "remélem a németek nyernek". Nem hiszem el, hogy te ebben az esetben nekik szurkolnál.
Amúgy Dzsudzsákra visszatérve, sőt, pont az ő esetében mondom azt, hogy technikailag nagyon képzett, tehetséges, nem véletlen rúg ilyen szabadrúgásgólokat (az Ajax elleni gólját is remélem láttad). Egy Kranjcar szintjén simán van, ha nem jobb, ő is csak egy Tottenhambe jutott. Dzsudzsákon egyszerűen én nem tudom túltenni magam... aki húszon eleji éveiben ott rugdossa a gólokat egy neves holland, akkor kb. 4. csapatnál, a csapat meghatározó játékosává növi ki magát, annak Angliába, Németországba, vagy spanyolba, esetleg olaszba kell továbbmenni, és ott is lehetőleg egy min. erős - erős közép csapatba, ahol kezdő lehet. Pont akár egy Tottenhambe, vagy egy Evertonba, Bayer Leverkusenbe... nem az újgazdag Anzsihoz, akik elkezdtek bevásárolni, elhoztak egy-két sztárt, aztán idén, már ki is esnek... Oroszországban. Ami Hollandiához képest kb. 0 előrelépés. Azokból a holland klubbokol, az összes valamirevaló, nem kizárólag pénzéhes focista a Premier Leaguebe és hasonló topligákba megy, főleg ha egy patinás, top klubnál tudnak fiatalon, meghatározó játékosok lenni. Ezt ő cseszte el, egy iszonyat nagy elszalasztott lehetőség. Most már senkinek se kell, ennyi idősen, elment levezetni Törökországba, ráadásul egy középcsapathoz. Az a liga arra is való. A tehetségével kapcsolatban én nem szégyenkeznék, de emberileg, szellemileg, mentalitásban nem egy túl nagy büszkeség, valóban.
Dzsudzsák, Gera, Hajnal, Huszti, Dárdai - ebből hányat ismernek Európában? egyet sem, max edzősködése miatt Dárdait
azért egy aranylabdás Nedvedtől, EB-gólkirály Barostól, barcás Rakitictől és reálos Modric, bayernes Kovactól ezek elég messze vannak
és amúgy igen, a döntőben is a németeknek szurkolnék, egész egyszerűen mert maga a csapat tetszik, nem érdekel, hogy mi a nemzeti hovatartozásom
román-magyaron magyaroknak szurkoltam, de a németek ellen nem tudnék
"Most, hogy jött ez a szakmailag magas szinten álló, intelligens, jó mentalitású hullám, Dárdai vezetésével, így tudtunk kiállítani egy összeszedett, szerethető, versenyképes válogatottat."
ne viccelj, olyan magas szakmai szinten állnak, hogy egy görög-román-finn-északír-feröer szánalmasan gyenge csoportból nem jutottak volna ki (az elsőkalapos görögök bukása mellett) egy 16 fős EB-re, tehát azt teljesítették, amit egész eddig, egy jóval gyengébb csoportban - ez nem előrelépés, ez további zuhanás
amit Dzsudzsák pályájáról mondtál, azzal egyetértek, és te is kimondtad, hogy emberileg, mentalitásban egy nulla
eléggé értesz a focihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!