Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Milyen részei vannak a lábfejn...

Milyen részei vannak a lábfejnek, és melyik részével milyet lehet lőni?

Figyelt kérdés

Én 5ről tudok: csőr,rüszt,spicc,belső,külső.

Belső-külső: csavarni, passzolni.

Rüszt-spicc: magas labdák, beadások [de mindkettővel lehet?], kapuralövések. Rálőni ugyebár a fűzős részével a cipőnek.

Csőr: ezt nem is használják ugyebár, mivel ezzel nem nagyon szokás lőni...

Végül itt van kép, hogy szerintem melyik része mi és ha rosszul tudnám javítsatok ki, még ott is, hogy melyikkel mit kell!

Egész pontosan a rüszt és spiccel van gondom, nem tudom melyik az, és milyeneket lőnek vele!

[link]

2010. ápr. 8. 15:48
 1/7 anonim ***** válasza:

a rüszt a lábfejednek az a része, ahol az ábrád is mutatja, a talpív feletti rész, magyarán, ami a lábszárad és az ujjtöveid között van, az a vastagabb rész.

Mikor azt mondják, hogy teli rüszttel, az azt jelenti, hogy ezzel a résszel telibenyomod a lasztit, ezt akkor tudod, amikor levegőben van a labda, mondjuk sípcsont magasságban, vagy magasabban, és akkor félfordulatból, stb. Biztos rúgtál már ezzel, ha felpötgeted a labdát, és aztán bele*krsz egy angyot, azt is rendre ezzel csinálod.

A spicc, amikor az ujjaidat lefeszíted, és azzal a felülettel lősz. Ezt is biztos ezerszer használtad, ha a földről rá akarod küldeni, akkor általában így csinálod.

2010. ápr. 8. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez olyan dolog, amit nem nagyon lehet képről tanulni, hanem ki kell próbálni :)

Egyébként a legjobb/legerősebb lövéseket úgy lehet leadni, ha a képeden a sárga és a zöld rész közötti területen érintkezik a cipő a labdával. - inkább ez is a rüszthöz tartozik (lábfejjel lő)

Spicc - az a cipő eleje (spitz német kifejezés=csúcs - innen ered) - ezzel futsalban szoktak nagy gólokat lőni.

A "külső" részt pedig meghosszabbíthatod a rajton még a cipő eleje felé.

remélem hasznos volt a válaszom :)

2010. ápr. 8. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
rajton=rajzon (elírtam, bocs)
2010. ápr. 8. 16:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon hasznos volt mind a kettőtöké. Egyébként járok focira meg sokat játszok, a haverok azt mondják nem vagyok rossz, és ők pedig tényleg jó játékosok. (ugyebár lehet azért mondják mert a barátaim..) csak ezekkel a magas labdáimmal vannak gondok, nem tudok erősen beadni vagy valami, hanem csak simán megemelni, pedig jó lenne ha legalább egy félpályáig elrúgnák vagy valami... Ezt is rüszttel vagy spiccel kell?
2010. ápr. 8. 21:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Rüszttel kell nagyot rúgni (lefeszített lábfejjel), nem kell aggódnod amiatt, hogy kicsit rúgsz, gondolom fiatal vagy még.

youtuben rengeteg videó van, itt egy pl:

http://www.youtube.com/watch?v=rkDljTKuwsM

2010. ápr. 9. 14:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszi, ezt én is tudtam, arra vagyok inkább kíváncsi, hogy egy erős,magas beadást hogyan kell elvégezni.
2010. ápr. 11. 14:51
 7/7 anonim válasza:

Jól alá kell nyúlni a labdának, ha szép magas, íves beadást akarsz... :)

Én tudtam eddig is, hogy mivel kell eltalálni a labdát, ha jó lövést akarunk... de valamiért soha nem jön össze. Nem értem, ha levegőben van a labda, akkor nagyon könnyen meg, úgy semmi gond nincs, de ha a földön van és úgy akarok erőset valamiért nem sikerült. Nem értem, hogy miért. :S

2010. ápr. 11. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!