Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mi lehet a baja a lábamnak?

Mi lehet a baja a lábamnak?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nos megpróbálom pontosan meghatározni a problémát, remélem, hogy lesz, aki felismeri a dolgot...

A jobb lábamnál, a sípcsontom melletti izomról van szó. Nem a lábam belső része, hanem a külső...

Íme két kép, talán így könnyebb lesz:

[link]

[link]

(remélem sikerült jól kiemelnem a lényeget)

Szóval ez az izom futás közben megduzzad és nagyon fáj! Nem volt ez mindig így, és csak a jobb lábamnál van ez. Focizom... foci közben nem szokott megduzzadni, csak szimpla futásnál, kocogásnál stb. Értitek, a lényeg, hogy ha egy tempóban csak futok és semmi más... És nem értem, hogy miért dagad meg, egyszerűen lehetetlenné teszi ezzel a további futást, nagyon fáj.

Mitől lehet ez?? :((((

2010. ápr. 6. 20:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

nekem is volt ilyen három hónappal ezelőtt, amikor minden nap futottam, esetenként több, mint egy órát is. amikor csökkentettem a futásadagot, elmúlt.

valószínűleg túl van erőltetve az az izomcsoport a monoton futás alatt. próbáld meg, hogy a focin kívüli futást redukálod. nem kell teljesen elhagyni, csak más izomcsoportokat is átmozgatni, például 1-2 futóedzés helyett menj el biciklizni vagy ússzál. az is fontos, hogy megfelelően lazítsd utána az izmokat, én ezt is sokszor elhagytam időhiány vagy lustaság miatt, pedig nem szabad. illetve ha valóban sokat mozogsz, akkor nem árthat ha magnéziumtablettát (vagy pezsgőtablettát) is szedsz, elősegíti az izom regenerációját.

2010. ápr. 6. 21:00
 2/11 A kérdező kommentje:

A tesitanárom is azt mondta, hogy túl van erőltetve... Nem igazán csökkenthetem a futómennyiségem, jobb erőnlétre törekszem, szóval más megoldás kéne. Talán még a bicikli... A magnéziumtabletta jó rá? Kipróbálom azt... Hátha!

Köszi a választ! Remélem elmúlik nekem is. :S

2010. ápr. 6. 21:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy az izom fáj? Mert a sípcsont külső oldalán a csonthártyagyulladás tipikus helye van. A jelzett résznek a belső oldalán. Mindenképpen lehet lúdtalp vagy nem megfelelő csillapítású cipő is a fájdalom oka.
2010. ápr. 6. 21:15
 4/11 A kérdező kommentje:
Szerintem az izom fáj, igen. Terhelésnél duzzad meg, aztán ha pihentetem pár percet, akkor el is múlik (persze, ha újra terhelem, akkor ismét fáj). Nem vagyok orvos, ezért is kérdeztelek titeket, hátha ti jobban tudjátok, de szerintem ebben az esetben az izom fáj...
2010. ápr. 6. 21:32
 5/11 A kérdező kommentje:

Ja, és még valami...

Még olyan is szokott lenni, hogy a talpam szúr... Mind a kettő, ez "hosszabb napokon" szokott lenni, mikor sokat sétálok, plusz ugye edzés... Ez is a túlzott terheléstől van? Ennyire gyengék a lábaim? :( Nem lehet ezen átesni úgy, hogy addig "kínzom" magam (futok stb.), amíg el nem múlnak ezek a dolgok? Így nem lehet megoldani?

2010. ápr. 6. 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem is volt hasonló problémám és elmúlt de csak pihenéssel,ne aggódj teljesen normális az ha valamit túl erőltettél tessék pihentetni.és bármilyen fura is lesz amit írok de az összes sportban a pihenés is az edzés része.
2010. ápr. 8. 20:30
 7/11 A kérdező kommentje:

Pihenjek? De mennyit? :S Jó, ezt nyilván nem tudod megmondani..., de nem nagyon tudok pihenni, hétköznaponként edzések, hétvégén meccs, egyszerűen nincs lehetőségem hosszabb pihenőre. :(

De azért köszi a segítséget!

2010. ápr. 8. 22:33
 8/11 anonim ***** válasza:

szia.

annyit felejtettem el hozzátenni,hogy tarthatnál egy

MagneB-6 ivókúrát napi 1 ampulla szerintem elég lenne neked nálunk a patikában olyan 8-900ft lehet.

segít az izmok és idegek regenerálódásában.

2010. ápr. 9. 08:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Vettem Béres Magnéziumot +B6-al.

Az is jó? Napi egy tablettát írnak...

2010. ápr. 9. 08:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem is már volt ilyen fájdalom a lábamba SÉTÁLÁS közben, pedig nem vagyok egy gyenge kis kukac. Én ráedzettem, illetve bármennyire fájt sétáltam tovább ugyanabba a tempóba (pedig én mindig nagyon gyors tempóban járok). Bár nem tudom, hogy ugyanez-e a bajod mint nekem volt, mert nekem sportolás közbe nemigen szokott előjönni, és nem is annyira fájdalmasan mintha csak simán sétálnék.

Amit tudok javasolni, (csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy az izmod fáj) hogy csökkentsd a sportolási időd, de ne hagyd abba, mert meg kell erősödnie az izomnak, hogy később ne fájjon. De azt is kipróbálhatod, mint én, hogy ráedzettem. De ha utánna még nagyobb fájdalmat tapasztalsz mindenképp hagyd abba.

Illetve sportolás előtt a bemelegítés, sportolás után pedig a nyújtás/lazítás nagyon fontos.

2010. ápr. 9. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!