Focimérkőzések "fokozatai"?
Elnézést a hülye megfogalmazásért, úgy értettem, milyen típusú lehet 1-1 meccs? Például selejtező, döntő, vannak-e "rangok", ahogy halad előrébb egy liga?
És hogy ezek közül melyik az a szakasz, amiben a legtöbb gól születhet? Tegnap néztem két francia csapatot, 0-0 lett az eredmény, de úgy tűnt, csak szimplán szaladgálnak a pályán, és nézik, mikor rúghatják ki a pályáról a labdát, ezért érdekelne, hogy egy ligán belül kábé mikor lehet látni igazán izgalmas meccseket.
Ezt nehéz előre megmondani.
Sokszor várják a nagy rangadókat, amikor két, gólképes és erős csapat feszül egymásnak - és sokszor ezekből van egy unalmas, "taktikai csatás" 0-0.
Saját meglátásom szerint abból vannak a legjobb meccsek, amikor egy erős, és egy nála valamivel gyengébb csapat találkozik, és utóbbi jó napot fog ki, keményen megnehezítve a "nagy" dolgát. Ezek néha gólgazdagok is (eredmények a focitörténelemből erre: Southampton - Manchester United 3-6, Austria Wien - UD Luxembourg 4-3, Hollandia - Magyarország 5-3), ezek izgalmas, jó meccsek voltak, amelyek emellett rengeteg gólt is eredményeztek.
Nyilván a tétnek van jelentősége azért, de annyira nem számottevő szerintem a tekintetben, hogy az adott meccs mennyire lesz jó. Az a fontos, hogy mindkét csapat odategye magát, és higgyen a sikerben.
Ilyen szempontból pl. egy első körös BL-csoportmeccs, ahol két egyforma szintű csapat találkozik, talán nagyobb eséllyel lesz gyenge, mert még bőven van lehetőség pótlásra, ha mondjuk csak 1 pontot szereznek. A kieséses szakasz élesebb, ott meg éppen a félelem lehet az, ami túlzottan óvatossá teszi a játékosokat, edzőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!