Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Röplabdába mit jelent az ha...

Röplabdába mit jelent az ha valaki center? és a libero?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 21:15
1 2
 11/17 anonim válasza:
én is Szlovákiában röplbdázom, és valahogy hozzám sem jutott el ez a kifejezés :S:S
2010. máj. 14. 16:33
 12/17 anonim ***** válasza:
a 3-as jatekos az, az uto. a negyes uto(bal szelso) es a kettes (felado) kozotti jatekost hivjak centernek
2010. máj. 15. 02:15
 13/17 anonim válasza:

ez érdekes, hogy Szlovákiában nem ismerik a center-t, németek voltak nálunk játszani, ők is használták, fura dolgok ezek:)

én pl. a liberora nem mondanám, hogy feladóként funkcionál, de tudom, hogy van, ahol sokat ad fel a libero.

nálunk kb. ezek a posztok vannak:

feladó

feladóátló = átló = 2es ütő

szélső ütő = szélütő = 4es ütő

center

libero

A center egyébként kell, hogy gyors legyen (és magas), mert (többnyire) minden helyen sáncolnia kell, és mivel közel áll a feladóhoz, így jó, ha tyúkot üt, hátsó sorból meg buzeket:D

2010. júl. 27. 10:30
 14/17 anonim válasza:

A center az magyar név, külföldön middle blocker. Feladata támadásnál 3as helyen támadni általában gyors labdával, felszálló tyúk labda, vagy szúrt tyúklabda, esetenként kiemelt labda. Védekezésnél ha első soros mindig az ellenfél éppen támadó játékosához kell mennie blokkolni. Hátsósorban általában kizárják a fogadásból, vagy a liberó megy be a helyére.

A liberó a játék zsenije, ő irányítja a védekezést, a nyitásfogadást, csak ő játssza be a potya labdákat. Ha esetleg a feladó fogadna, az ő feladata a feladás (hármason kívülről kosárral, hármason belül alkarral).

2010. júl. 31. 14:06
 15/17 anonim válasza:
Előző vagyok, támadásnál még a center feladata elvinni az ellenfél sáncát felugrással, általában akkor is felugrik ha nem ő kap labdát.
2010. júl. 31. 14:07
 16/17 anonim válasza:
olyanokat olvastam itt, hogy nincs is center, vagy hogy a center az 5ös helyen áll. hát pont nem. ha nem tudjátok, akkor ne írjatok ide, ennyi.
2010. dec. 1. 21:52
 17/17 anonim válasza:

2010-05-13 22:20 -re

Játszottam Szlovákok ellen és volt centerük ( Serdülő korosztály)

Játszottam Angolok ellen és volt centerük ( Egyetemi csapat)

Tehát hatalmas nagy butaság amit írtál!

Egy csapatban max liberót nem játszatnak.

2011. ápr. 14. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!