Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » A FIFA nem gondolt még bele,...

A FIFA nem gondolt még bele, hogy nem jó a módszerük a világranglista összeállítására?

Figyelt kérdés

[link]

Belgium szerintük tényleg jobb, mint Németország vagy Brazília?

Románia és Wales jobb, mint Spanyolország és Hollandia?

Szlovákia és Ausztria jobb, mint Olaszország?

2015. aug. 11. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem is egy rakat kaki ez a pontozás amit alkalmaznak, Románia, hogy került a 7. helyre??? Németország meg miért harmadik??? Amikor megnyerték a vb-t, azután sokáig vezettek, én azt hittem még mindig ők vannak az élen. De nem is indokolja semmi egyébként, hogy ne ők legyenek, szóval nem értem, miért csak harmadikok. Az argentinok is kikaptak a Copa America döntőbe, akkor mire az első helyezés, mert ha nyertek volna még megérteném, hogy az élre álljanak. Amúgy mi is mindig nevetségesen elől vagyunk, ilyenek előtt vagyunk, hogy Ecuador, Svédország, Costa Rica, soha nem vernénk meg egyiket se. Korea, Norvégia, Nigéria Írország, Japán, Ausztrália, Szerbia is jobb nálunk, mégis mögöttünk vannak. Szóval gagyi az egész. Hollandia, Franciaország simán TOP 10-es, de ink. Top 5-ös, mégis azon kívül vannak, a franciák ráadásul 20-on kívül, még Albánia (!) is megveri őket... ki a jó albán focista??? Ausztriába van egy Alaba, vagy Junuzović de attól még ők se jobbak Franciaországnál, Olaszországnál vagy Uruguay-nál.
2015. aug. 11. 17:20
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Egy meglehetősen debil képleten alapuló pontozási rendszert alkalmaznak, amibe egy csomó ponton bele lehet kötni. Érdekes, hogy a női világranglistánál ugyanakkor a más sportágakban, például a sakkban is használt, és nemzetközileg elismert Élő-rendszert tudják használni.

Én arra gondoltam, hogy direkt trollkodnak a világranglistával, hogy ezzel kicsit meg lehessen kavarni az esélyeket a sorsolásoknál, ahol a kiemeléseket mindig a világranglista alapján állapítják meg. Valójában viszont ennek is, mint minden másnak a FIFA-nál, inkább valami pénzügyi oka lehet. Pár korrupt tagnak a vezetőségben egyszerűen a saját, személyes érdekében állhat ezt a rendszert fenntartani a folyamatos kritikák ellenére is.

2015. aug. 12. 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!