Reálisan nézve Messi, ill. CR minden idők hanyadik legjobb játékosa körülbelül?
Szerintem meg lehet a saját korhoz mérni, de ezek a listák nekem túl általánosak... szívesebben olvasok egy olyan listát, ahol a tehetség szerint állítja sorba a játékosokat, egy hozzá értő ember, nyomós indokokkal, érvekkel, és nem nézi, hogy de ő korának ekkora, meg akkor játékosa volt... hanem csak azt amit nyújtott a pályán.
Ez a Michelangelo-s valami cinikus megjegyzés akart lenni, Pelére vonatkozó véleményem kapcsán? :D Egyrészt, én nem vitatom Pelé érdemeit, csak egy olyan korban játszott, ahol a legjobb rövidtávfutók futottak olyat 100-on, mint ma egy gyorsabb játékos. Csakhogy egy példát említsek. A művészetet egyébként értelmetlen összekeverni a sporttal, két teljesen másik világról beszélünk.
Ebben viszont teljesen egyetértek. Messi, ha a tehetséget nézem, szubjektíven, akkor tényleg az egyik legjobb, de nem jelenteném ki, hogy a legjobb. CR pedig a 20-ba sincs, de ő is nagyon-nagyon jó természetesen, de valóban, nem akkora zseni.
Úgy értettem, hogy szokás lebecsülni a régieket, mert akkor még gyengék voltak a védők, keveset futottak, rosszabb volt a taktika, stb. Na de ez igaz pl. a festészetre is. Ma sok kezdő jobb festő lenne a régi nagyoknál, mert egy modernebb korban él. Puskást is le lehet becsülni, ő még Pelénél is régebben játszott... Mellesleg nem biztos, hogy Messi abban a korban szocializálódva, mint Pelé vagy Puskás, jobb lett volna náluk. Lehet, hogy nem is lett volna futballista, mert más képességek kellettek akkor.
Volt egy költő úgy a 19. században talán, aki hamisított egy sokkal korábbi költőt, Ossziánt, és nagyon jó volt a maga korához képest. De aztán kiderült, hogy egy későbbi kor költője, és a kutya nem ismeri ma már.
Szerintem a játékosok zsenialitása azért átjön a korábbi sztárok esetében, így Pelé esetében is.
1.Puskás Ferenc
2.Pelé
3.Maradona=Messi=Ronaldo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!