Ki a legjobb labdarúgó C. R. -en és Messi-n kívül?
Akiket mondtatok játékosokat utánanéztem.
Calhanoglu lehet, hogy tényleg nagy tehetség, de Junuzovic 27 éves, és még mindig a Werder Bremen-ben van. Ha akkora tehetség miért nem szerződött még valami erőebb csapathoz?
Azt mondtam, hogy akkor legalább a szakértőkkel jönnél, hogy ők nevezik meg a legjobbnak őket, és ne a többséggel, mert, hogy úgy is mindenki őket mondja.
Ebből látszik, hogy felületesen nézed a focit. A sztárok parádézását nézed meg, de fogadok ligákat már aligha követsz nyomon. Mert ha nyomon követnéd, akkor ezt a két játékost legalább hallásból ismernéd. Juzunovic a Werder Bremen talán legnagyobb játékosa, emellett az osztrák válogatottnak is az egyik legjobbja. A Werder oké, idén nem volt egy top csapat, de egy összességében közép, második félévben pedig egy kifejezetten jó csapat volt a Bundesligába. Çalhanoğlu pedig a Bayer Leverkusen és a török válogatott egyik legfontosabb középpályása, híres a remek szabadrúgásrúgó technikájáról, a ligába valami 4 gólt rúgott szabadrúgásból. A Bayer pedig kifejezetten német top csapat, BL-be is szerepelt és jövőre is szerepelni fog, de gondolom te csak az 5-6 sztárcsapatot ismered, és onnan is főként a legnagyobb sztárokat, a többi csapat már oly mindegy.
Calhanoglu óriási tehetség. Juzunovic pedig egy nagyon jó játékos aki a szabadrúgások tekintetében a világ élvonalába tartozik, ezt mondtam és nem azt, hogy beférne egy Chelsea-be vagy egy Real-ba, bár szerintem beférne. Csak már itt is jön az, hogy minek szerződjön el, hogy ott pedig legyen egy csere vagy rosszabb esetbe tartalékjátékos és végigpadozza szezon nagy részét. Mert amúgy akkora játékos még nincs, és lehet nem is lesz, hogy top csapatba kezdőbe férjen. A Werder pedig egy jó csapat, most is volt sanszuk Európa ligára, itt pedig egy top sztár lehet, már ha feljebb lépne a Bayer-be lehet nem lenne biztos helye a kezdőbe. De ez is olyan tipikus hozzáállás a részedről, hogy fikázod a Brémát. Németország egyik legnagyobb múltú csapata, az eddig 2015-be mutatott teljesítmények alapján simán a világ 40 legjobb csapatába van, egyáltalán nem rossz csapat, csak az a baj, hogy te már a Bayer-t is alig ismered, pedig ők aztán eléggé top csapat.
Ezzel egyet értek. A modern futball a jó védekezésre épül. Mourinho mondta, hogy azok a csapatok nyernek kupát, akik a legkevesebb gólt kapják. Márpedig a védekezés nem olyan látványos, mint gólt rúgni, így a védőjátékosok közel sem keresnek annyit, mint a támadók, persze vannak kivételek. Átigazolni is olcsóbb egy védőt,mint egy gólerős támadót. És mivel egyre kevesebb gól van a meccseken, ezért felértékelődik a támadók fontossága. Kellenek a sztárok, és a bulvár, hogy fusson az üzlet. Ma a szélső védők is gyakorlatilag a támadást erősítik és sok csapat taktikája egy sztárjátékos kiszolgálására épül. (egy élő közvetítésen röhögött a kommentátor, hogy Ronaldotol bocsánatot kérnek a csapattársak, ha nem neki passzoltak. Ez nevetséges!)Így persze Ronaldo és Messi véresre döntögeti az évszázados rekordokat...
Mielőtt szétszednek a rajongók: a fenti két játékos szerintem is a világ két legjobb játékosa, de nem létezik ekkora szakadék, amit a fizetésük, vagy a sztárolásuk mutat.
#13:
Nem tudom, de lehet, hogy benned egy nagy Werder rajongót sértettem meg. Szerintem az, hogy benne van a világ legjobb 40 csapata között nem nagy szó. Az utóbbi években a magyar válogatott is sokszor benne volt a legjobb 40 válogatott közt (világranglistán), és mégis hogy fociznak már... Szerintem vicc...
Mellesleg a Werder még a BL-be se jutott be, és nem is tudom, hogy mikor jutott be utoljára.
A múltja meg nagyjából semmit se számít, mert megint csak a magyar válogatottra térnék vissza. Régen volt Aranycsapat, most meg égés az egész.
Szoktam követni még a francia és orosz ligát is, de a ligákban tényleg csak a top csapatokat szoktam jobban figyelni. Azért nem szentelek annyi figyelmet arra, hogy más országok közép-és kieső helyen lévő csapatainak a játékosait nézegessem.
Dortmund-os vagyok. Azért szép, hogy az ember elmagyarázza neked, hogy a világ egyik legjobb ligájába, egy 6-9. legjobb csapat (mert a második félévbe kb. itt mozogtak) az nem lebecsülendő, akkor már rögtön jössz azzal, hogy, bocs, nem tudtam, hogy Werder fan vagy...
Csak azt kavarod össze, hogy válogatottakból, van kb. 200, de az utolsó 50-be már ilyenek vannak, hogy Amerikai Szamoa, ami egy 20 ezer fős sziget, meg Bhután, ami a külvilágtól teljesen elzárt ilyen buddhista paradicsom. De 100-150-ig is kb. ilyen Kazahsztán-ok vannak, 50-100-ig pedig Albánia meg Irak szintű csapatok. Ráadásul ebbe annyi ferdítés van, hogy mi valahogy mindig a pontozás alapján előrébb kerültünk mint ahova reálisan esélyesek lettünk volna, mert sokszor akár egy Szerbiát vagy Romániát, Ausztráliát, Norvégiát verünk, akik stabilan jobbak nálunk. Mi örülhetünk, ha reálisan az 50-be beférünk. Viszont a csapatok más helyzet, mert a top 5 bajnokságba, kb. van alsó hangon 70 csapat aki sz*rrá verne minket, plusz még ott vannak a holland, orosz, ukrán, török, görög, portugál, brazil, argentin és még sorolhatnám milyen jelentős bajnokságok. Úgyhogy nem túl jó hasonlat. A BL az a legjobb csapatoknak vannak, Németországból, ami egy futballnagyhatalom is csak 3-4 csapat tud bejutni. A Werder régebben bejutott, mostanában egy kicsit gyengébbek lettek és általában nem férnek be, de attól még jók és jelentősek, és a Top 40 csapat az elég szép.
"Azért nem szentelek annyi figyelmet arra, hogy más országok közép-és kieső helyen lévő csapatainak a játékosait nézegessem."
Vicc vagy ember, a Bayer BL-es csapat, a Werder pedig alsó hangon középcsapat, a Német bajnokság pedig a világ TOP 3-a közt van, és nem merném kijelenteni, hogy innen a harmadik.
Értem amit írtál és nincs szó arról, hogy lebecsülném a Werder-t, de azért az egekbe se kell magasztalni, annyira nem jók.
A BL-be jutásról meg annyit, hogy pár éve bejutott a DVSC (Ezt a meccset élőben néztem meg a Puskás Stadionban, még mindig örömmel gondolok vissza rá, hogy az a 30-40 ezer ember milyen jó atmoszférát tudott létrehozni és emellett még be is került egy magyar csapat a BL-be. Számomra felejthetetlen élmény volt.), pedig kicsit se mondhatjuk el róla, hogy a világ élcsapatai közé tartozik, tehát azért ne mondd, hogy lehetetlen lenne nekik bejutni a BL-be.
Na, de én itt most be is fejezem ezt a vitatkozást, hiszen szerintem sose kerülnénk közös nevezőre, valószínűleg nem egyféleképpen nézzük a focit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!