Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Kosárlabda vagy amerikai futball?

Kosárlabda vagy amerikai futball?

Figyelt kérdés

185cm magas vagyok,68kg és nem túl izmos.Én inkább fociznék de szerintem nem vagyok eléggé jó fizikailag.

És melyik sportban milyen poszton ?

2015. jan. 28. 16:53
 1/4 A kérdező kommentje:
14/F szegedi
2015. jan. 28. 16:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát az igazat megvallva eléggé vékonyka vagy, de végül is fiatal vagy, még jöhet annyi izom, meg miegymás, hogy jó súlyban légy.

Szerintem a saját belátásod szerint kell döntened. Talán annyiból lenne jobb a kosár, hogy népszerűbb itthon, könnyebben találsz játéklehetőséget, meg szabadidődben haverokkal is bármikor tudsz játszani, kevésbé sérülésveszélyes (komoly sérülésre értem), és nem fontos annyira a testfelépítés. Kosárban szerintem ebben a korosztályban ilyen magassággal beférnél 3-as 4-es posztra kb (bedobó, erőcsatár), de az alacsony tömeg miatt jobb választás lenne egy 2-es poszt (hátvéd), néha hármast játszva. Aztán az ellenfél felállásához lehet alkalmazkodni, idősebb korodra, ha komolyabban játszol, úgyis kialakul a posztod :)

Amerikai foci. Hát ekkora tömeggel ott irányítóként lehet élni, esetleg ilyen visszahordó, elkapó poszt, de oda azért kell egy fizikum, hogy ne pattogj le mindenkiről. Vagy esetleg punter, kicker, de gondolom nem azok a posztok érdekelnek főként :)

2015. jan. 28. 17:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Hát akkor inkább kosár ,mert fociban RB,CB,S poszton próbálkoztam volna :)
2015. jan. 28. 17:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Végül is a cornerback lehet, hogy nem is hülyeség. Running back-ek safety-k általában alacsonyabbak, safety-ről meg le is kell pattogni. CB nem egy rossz ötlet, ha magasság, sebesség megvan :)
2015. jan. 28. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!