Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mit kell manapság tudni az...

Mit kell manapság tudni az NBA-ről?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon megtetszett a kosár (nem a magyar), és viszonylag jól is játszok. Arra gondoltam, hogy ha már így állok, akkor jó lenne többet megtudni róla! Bármilyen kosárral kapcsolatos infó jöhet: csapatok,játékosok,szabályok,események stb. + Úgymond "kedvenc" csapatom sincs, tehát szurkolni se tudok úgy igazán, Ti, hogy álltok a csapatokkal, melyik csapat és melyik játékos a kedvencetek?

Előre is köszönöm!!!!

2015. jan. 1. 20:17
 1/6 A kérdező kommentje:
UI.: Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!
2015. jan. 1. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Amit érdemes tudni:

30 csapat van, 15 keleti, és 15 nyugati konferenciában szereplő csapat. 82 alapszakasz mérkőzés után a legjobb 8 keleti, és a legjobb 8 nyugati csapat megy tovább a play-off-ba (rájátszás). Itt a keleti első játszik a keleti nyolcadikkal, második a hetedikkel stb. az első körben, és utána értelemszerűen mindig a bennmaradók játszanak tovább. A végén a keleti és a nyugati bajnok játszik az NBA bajnoki címért. A play-off párharcok mindig 4 győzelemig mennek.

Eseménynek a rájátszáson kívül az all-star gála nevezhető. Itt a szurkolók megszavazzák, hogy melyik keleti és nyugati játékosokat akarják látni egymás ellen játszani egy gálamérkőzésen. Ilyenkor szokott lenni a zsákolóbajnokság, elsőéves vs. másodéves párharc.

Csapatok közül idén keleten a Toronto, Atlanta, Chicago szárnyal, Cleveland kerete erős, de még nincs összeállva a csapat, és a Washington meglepően jól áll, meglátjuk mi lesz belőlük.

Nyugaton mindig bonyolultabb a helyzet. Golden State, Memphis szárnyal, Portland eredményes, de rövid a cserepad, Houston, L.A. Clippers, Oklahoma City, San Antonio, Dallas pedig bármikor okozhat meglepetést.

Akiket érdemes követni:

Washington, Toronto, Chicago, Golden State, Portland, Oklahoma, Dallas, San Antonio, L.A. Clippers, Memphis, New Orleans

Kedvenc csapat a Boston Celtics, de mostanában eléggé a béka alatt van a csapat.

Kedvenc játékos jelenleg John Wall (Washington irányítója), de összességében Paul Pierce, a Boston legendája (aki jelenleg éppenséggel Washingtonban játszik)

2015. jan. 1. 21:44
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, rengeteget segítettél! (Ment a zöld mancs) Ezeket az infókat, Te honnan "tudod" ? Honnan lehet a legfrissebb fejleményekhez hozzájutni? Meccset szoktál nézni? A sport 1-en szokott menni, azt láttam, de elég későn....

Jöhetnek még válaszok!

2015. jan. 1. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:

nba.com-on minden nap vissza tudod nézni a napi összefoglalókat minden egyes meccsről.

Sport tv általában az éjjel közvetített meccset megismétli aznap, egyszer a sport 1-en egyszer a 2-n

kezdo5.hu, nba1.hu két magyar oldal, ahol sok aktuális információt olvashatsz, és a sporttv oldalán van egy alley-oop nevű podcast, ahol mindig az aktuális témákat boncolgatja két sport tv-s szakértő.

gofirstrow.eu-n találhatsz stream-eket nem közvetített meccsekhez. Ünnepekkor, vasárnap van hogy este 7-9 körül is adnak meccseket. Ha egyszer beleásod magad, akkor nincs megállás :D

2015. jan. 1. 23:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és igen, szoktam meccseket nézni. A nagyobb rangadókért, döntőért, jó rájátszásbeli meccsekért vállalom az éjszakázást is, amúgy inkább összefoglalók, ismétlések. Főleg tudom ajánlani a sport tv-s közvetítéseket, sokat meg lehet tudni a sportról, szervezetről a magyar kommentátoroktól :)
2015. jan. 1. 23:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban énis imádtam a kosárlabdát, álltalánosba jártam edzésekre meg a kosaras kártyákat is gyűjtöttem :D manapság abszolút nem vagyok képben hogy ki kivel van kb. engem is elkezdett 1-2 éve újra érdekelni a dolog de mivel nincs olyan sportcsatornánk amin követni tudnám igy nemnagyon tudok tájékozódni a témával kapcsolatban. Jó lenne mondjuk egy normális magyar NBA rajongói oldal ahol naprakészen tudnának a rajongók értesülni mindenről nem csak ezzel szégyenfoci DVTK-val meg hasonló gyökérségekkel lenne tele minden :D
2015. jan. 1. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!