Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mostanában miért utálják...

Mostanában miért utálják ennyire Lionel Messi-t?

Figyelt kérdés

Valószínűleg a véleményemben közrejátszik, hogy Barca drukker vagyok, de nem értem ezt a nagy utálatot. A kommentek 90%-a agyon szidja Messi-t, pedig szerintem nem szolgált rá. Szerény, nem az arcáról híres és rendre hatalmasat játszik.

(csak értelmes kommenteket várok, hogyha unod a Messi-s kérdéseket, ne válaszolj)

2014. dec. 12. 22:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"míg az általatok kritizált "génhibás törpe" ilyet nem csinál."

Ez nem rátok vonatkozik, csak úgy összességében ilyen kommenteket és érveket olvasok Messi ellen, persze ti szerencsére normálisan válaszoltok.

2014. dec. 16. 21:18
 12/19 Osynho ***** válasza:
49%

Nézd, többen leírtuk, miért kevésbé szimpatikus számunkra Messi, a médiában közvetített képpel szemben. Te ezt láthatóan nem fogadod el, meg akarod nekünk magyarázni. Felesleges. Egyébként, ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, miért kérdezel rá? :/

"Ronaldo meccsenként minimum kétszer esik össze a tizenhatoson belül"

Ez nettó hülyeség.

"Valamint a gólöröm és Ronaldo egész lénye elég nagy egoizmusra vall. "

Igen, egy egoista, maximalista, győzelemre törő ember. Megszállottan a legjobb akar lenni, hisztizik, őrjöng, ha nem sikerült valami. Számára csak a győzelem létezik. Zselézi a haját és fehérneműkben pózol. Durva, mi? :) Lehet ezért utálni, senkit se érdekel. Azért elég erőteljesen elkezdtél Ronaldózni, ahhoz képest, hogy Messire voltál kíváncsi és hogy csak példának hoztad fel... :D Miért frusztrál ő téged?

Ez az ember jelenleg a világ legjobb labdarúgója, ha figyelembe vesszük a csapat és egyéni szinten elért dolgokat. Amennyiben nem ő nyeri az idei aranylabdát az a világ szégyene lesz. Volt ez így Messi esetében, akkor ő volt a legjobb, meg is nyerte a díjat. Most Ronaldo van ezen a szinten.

"Hogy folyton összeesnek a tizenhatoson belül? "

Fuss neki még egyszer az olvasásnak. Nem említettem 16-ost abban a mondatban, de egyébként, igen, akár a 16-oson belül is. Amire én gondoltam az pl Busquets Inter ellen előadott kukucskálós színjátéka oscar gyanús (volt neki több hasonló is azóta), Pepe - Alves incidens, amikor Pepe barom módon, nyújtott lábbal érkezett (a mozdulat büntetendő alapból), el se érte Alvest, de szegénynek meg kellett halnia a pályán, majd hordággyal vitték le, Pepe kiállítása után viszont csodás feltámadás következett, vagy ilyen volt Adebayor esete is, amikor hozzáért Mascherano mezéhez a vállán, ő pedig az arcát fogva rogyott össze. Ezek nem rájátszások, hanem a nem létező szabálytalanság eljátszása, az ellenfél kiállítására célzottan előadva, sorozatosan. A sporik szépen ették, a barca meg előnyhöz jutott ezekkel. Hozzá kapcsolódott az egész csapat (sokszor a kispad is beszállt) egyidejű reklamálása. Victor Valdez a kapujából úgy futott ezeknél a szituációknál a sporihoz, hogy megdöntötte a 100m sprint rekordját, csakhogy elmondja, mit látott a pálya másik végéből (azaz, hogy mekkora mészárlás történt a nem létező szabálytalanság során, ami nyilván pirosat ér). Ilyenekre értettem a csapatszinten jellemző dolgot.

Ne érts félre, nincsenek szent csapatok, de érdemes elfelejteni a kettős mércét és némileg objektíven figyelni a dolgokat. A több, mint egy klub sincs a többiek felett, bár ezt nagyon szeretik hangoztatni. ;-)

"A Barca egy büntetőt sem kapott még az egész idényben, míg a Real már nyolcnál tart, csak a bajnokságban."

Hogy nem kapott büntetőt a Barca, az a Real, vagy Ronaldo hibája esetleg? Vagy talán Perezé? Ő intézte el? Ezt a megoldást is szoktam olvasni sok helyen. XD A 8 Real büntetőből mennyi volt a jogtalan? Legutóbb rájátszott egy szituációban Ronaldo, az valóban véleményes ítélet volt, de ebből akkora világszenzáció lett, hogy kész. :D A jogos 11-eseket hadd kapja már meg a Real, Ronaldo, meg ha tudja, hadd rúgja már be. Nehogy ez negatívum legyen már. Vicc. Idén nem kapott még Büntetőt a Barca, megy is a sírás mindenhol, megy a Penaldozás (jobb híján), pedig volt ez fordítva sokszor. Sajnos kritikán aluli a játékvezetés Spanyolországban, de érdekes módon most valahogy gond a sok 11-es, mert a Real kapja őket.

"(Megjegyzem hogyha nem tömnék ki Ronaldot büntetőkkel, 17-13 lenne a góllövő tabella, mindjárt szorosabb...)"

4 góllal vezetne akkor is. ;-) De továbbra sem értem, hogy miért akarod levonni a 11-es gólokat? Mi az, hogy tömik 11-esekkel? A 16-oson belül elkövetett szabálytalanság esetén a futballban büntető jár, amit 11m-ről végeznek el. Ez a szabály. Nem a Real és nem CR találta ki. Az értékesített büntető pedig 1 egész gólt ér. Annyit ér Messinek és bármelyik más focistának is. És számított Messinek éveken keresztül, amikor mindenki azt hangsúlyozta hány gólt lőtt az argentín. Ez a 11-esezés kb akkora baromság, mint azt számolgatni hány gólt lőtt Messi a 16-oson kívül. Vonjuk le a sarokkal, 5m-ről belül belőtt gólokat is. Vagy találjunk ki más kritériumokat, tök jó lenne. XD

2014. dec. 16. 23:01
 13/19 A kérdező kommentje:

Az utolsó kommentedet tényleg elolvastam. Most viszont te vagy egy kicsit eltévedve.

"Azért elég erőteljesen elkezdtél Ronaldózni, ahhoz képest, hogy Messire voltál kíváncsi és hogy csak példának hoztad fel... :D Miért frusztrál ő téged?"

"mint pl. Ronaldo-t a gólöröme miatt" - ennyit említettem meg. Utána direkt leírtam, hogy nem feltétlenül az ő példáját kell volna felhoznom. Azután viszont ti hoztátok fel Ronaldot, az összes utána lévő kommentben. ("Persze, de Ronaldo...)

"4 góllal vezetne akkor is." Valóban. Én sem azt mondtam, hogy akkor Messi vezetne, hanem hogy szorosabb lenne.

"Nézd, többen leírtuk, miért kevésbé szimpatikus számunkra Messi, a médiában közvetített képpel szemben. Te ezt láthatóan nem fogadod el, meg akarod nekünk magyarázni. Felesleges. Egyébként, ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, miért kérdezel rá? :/"

Gondoltam, hogy előbb-utóbb előkerül ez is. Azzal jössz, hogy mindenki azt mondja, hogy ő a tökéletesség, egy szent, stb., és te ezzel nem értesz egyet. Pedig erről egyáltalán nincs szó... Minden kommentben süt a gyűlölet. Elfogadom a véleményeteket, de azért kérdeztem, mert meg akarom érteni, és nem megmagyarázni. Egy kicsit erről beszélgetni szerettem volna valakitől, hogy magyarázza már meg, hogy mi ennyire ellenszenves a srácban, nem arra volt szükségem, hogy még páran leírjátok hogy mert egy k*csög.

Ezen kívül azt sem értem még mindig, hogy a Barcát kritizálják a színészkedésekkel. Már önmagában hogyha a pálya közepén csinálják ezt, akkor sem egyenrangú a tizenhatoson belül folytonosan elkövetett színészkedéshez, de én még ezt sem látom. Az Aranylabda megérne egy külön számot, de persze Ronaldo érdemli.

Egyébként belepillantgatok a Real meccseibe, és nem egyszer látom, hogy a Ronaldo megint elesik a büntetőn belül, aztán fel van háborodva. Nem csak Ronaldo "tör mindenével a győzelemre", hanem minden játékos, de én nem ismerek mást, aki a meccseken ilyen látványos gesztusokat tenni. Ha nem kapja meg a nem megérdemelt büntetőt, akkor ül a földön másodpercekig, széttárt karokkal és mosolyogva. Az ilyen teátrális mozdulatokat sem teljesen értem.

2014. dec. 17. 20:04
 14/19 Osynho ***** válasza:

"Nekem az alapján unszimpatikus, hogy megsimogatják, feldobja magát, a bíró befújja a büntetőt, erre Ronaldo begurítja és végrehajtja ezt a hülye gólörömöt."

"Ronaldo meccsenként minimum kétszer esik össze a tizenhatoson belül."

Ezekre gondoltam.

"Valóban. Én sem azt mondtam, hogy akkor Messi vezetne, hanem hogy szorosabb lenne."

Persze, ha a fejes gólokat, vagy a bal lábas gólokat levonnánk, még szorosabb lenne. :)

"Minden kommentben süt a gyűlölet. "

Még véletlenül sem! Olvasd el, mivel kezdtem az első hozzászólásomat! Csak elismerni lehet Messit, mint labdarúgót. Sőt, utána is kiemeltem, hogy nem a játékossal, mint emberrel van bajom (nem is ismerem, így nem is alkothatok véleményt), hanem a felé irányuló közvéleménnyel. Szerintem igenis ez a jelenség, Messi a "jó fiú", a szegény sorsú, rossz genetikájú gyerek, aki aztán felemelkedett és futballsztár lett. Ez mind igaz és szép és jó, elismerésre méltó. De nem szent. Le is írtam, mik azok, amik zavarnak. Adót csal, mejd azt vallja, hogy észre se vette, hogy jtt egy kis plusz pénz a számlájára? :D Pl amikor Blatter "good guy"-ozik, az gyomorforgató. Fifa elnökként ennyire elfogultnak lenni gáz, de ezt nyíltan felvállalni elfogadhatatlan (mellé ugye Ronaldo cikizése). Nem akarom megvédeni CR-t, nem szorul rám, magát védte meg az eredményekkel. Tényekkel nehéz vitatkozni. De maga a jelenség azért zavaró. Ez vonatkozik Platinire is. Sok tekintetben bohózat, ami a futballvezetésben történik. Pl, hogy egy németnek kellene nyernie az aranylabdát... Miért? Ok, nyertek egy VB-t, tényleg nagy mérföldkő, de 1 embert kiemelni abból a csapatból, hogy egy éves munka alapján kapjon aranylabdát? Miközben Messi lett a VB legjobbja? Érdekes...

"mi ennyire ellenszenves a srácban, nem arra volt szükségem, hogy még páran leírjátok hogy mert egy k*csög. "

Ami ellenszenves, azt leírtam. Nem utálom, csodálom továbbra is. Azt kérdezted, mi az ami nem szimpatikus benne, én leírtam. Ez a véleményem továbbra is, de egy rossz szót, sértő kifejezést nem írtam rá, főleg nem k*csögöztem le.

"a pálya közepén csinálják ezt, akkor sem egyenrangú a tizenhatoson belül folytonosan elkövetett színészkedéshez, de én még ezt sem látom."

Az ellenfél kiállíttatása szerintem legalább akkora előny egy kiélezett meccsen, mint egy 11-es. Egyébként ez Főleg Pep egyébként kiváló Barcájára volt jellemző, azokban a helyzetekben, amikor éppen nem ment megfelelően a játék.

"Egyébként belepillantgatok a Real meccseibe, és nem egyszer látom, hogy a Ronaldo megint elesik a büntetőn belül, aztán fel van háborodva."

Ronaldot folyamatosan faragják, mivel 2x gyorsabb gyakorlatilag bármilyen védőnél, sokszor lekésnek és eltalálják. Nyilván nem halálos rúgásokról van szó, és nyilván rá is játszik. Ez nekem se tetszik. Ahogy nem tetszett Di Maria gyakori performansza se, vagy Pepe színészi teljesítménye, amikor sokszor ő a legnagyobb barom.

"Nem csak Ronaldo "tör mindenével a győzelemre", hanem minden játékos"

Ronaldo egy más szint. És pont azért ennyire eltökélt és célratörő, mert nem normális. És pont ezek a teátrális dolgai, hisztijei teszik még jobbá. Rohadtul nem szimpatikus ellenfélként, az ilyen játékosokat utáltam megye II-ben is. :D Kapták is az ívet általában. :P Viszont Ronaldo el is van könyvelve ilyennek, sőt a letagadhatatlan tényeken kívül gyakorlatilag csak ezt hallani róla. Színészkedik, ripacs, 10 kg zselé a haján, milyen autót tört össze, milyen nője van. Irigység, gyűlölet minden mennyiségben. Messi meg a tökéletes ellenpólus a média szerint. Nekem csak ezzel van bajom. A fekete és fehér bárány effektussal.

2014. dec. 18. 09:55
 15/19 A kérdező kommentje:

Mindegy, hogy mire gondoltál, ti kezdtetek Ronaldoról is beszélni, én csak folytattam.

„nem a játékossal, mint emberrel van bajom (nem is ismerem, így nem is alkothatok véleményt)”

Attól, hogy nem ismered őket személyesen, még alkotsz/alkothatsz róla véleményt (és ez a természetes). Valószínűleg ha nem lenne Messiről véleményed, akkor nem tudnál ehhez a kérdéshez hozzászólni. Egyébként én sem kérdőjeleztem meg Ronaldo játéktudását, "mint embert" kritizáltam.

„nem szent”

Senki egy szót sem szólt arról, hogy szent lenne. Te hozod fel ezt már sokadik alkalommal, pedig ilyet tudtommal senki sem állított.

„mellé ugye Ronaldo cikizése”

Mikor cikizte Blatter Ronaldót?

A német játékosokról alkotott véleményeddel egyetértek. Közülök egy embert sem lehetett külön kiemelni, csapatként voltak jók, meg is szerezték az aranyérmet, Neuer pedig megkapta az Aranykesztyűt. (mondjuk benne volt abban a védelem, Ochoa és Navas előtt nem álltak ilyen emberek)

„Messi lett a VB legjobbja? Érdekes...”

Ki érdemelte volna meg helyette? Ronaldo nem mutatott sok mindent (úgy értem, ott volt Coentrao, Pepe, Nani, Ghánát és az Usát megelőzhették volna), egyedül Robben kaphatta volna még, mostanában úgy is csak támadóknak adják ezeket a díjakat.

„de egy rossz szót, sértő kifejezést nem írtam rá, főleg nem k*csögöztem le.”

Ne vegyél mindent szó szerint, azt a mondatot úgy értettem, hogy leírhatjátok nekem a véleményeteket, de nem sokat érek velük, inkább indokokat várok (amiket persze kapok is, csak emiatt a mondat után írtam: „Te ezt láthatóan nem fogadod el, meg akarod nekünk magyarázni. Felesleges.”).

A 2009-2011-es Barcelonára volt szerinted jellemző, hogy színészkedések árán kiállíttatták az ellenfél játékosait? A Realból akkoriban Pepe és Ramos elég nagy mészáros volt, ők gyakran kaptak pirosat, de nem csak a Barca ellen. Mutass már erről videókat, akkori cikkeket, vagy akármit, mert én erre egyáltalán nem emlékszem... Nem is volt nekik szükségük ilyesmikre.

„ezek a teátrális dolgai, hisztijei teszik még jobbá.”

Hát... Hogyha valakinek szimpatikus egy olyan játékos, aki nyíltan kritizálja a bírót, amikor tisztán látszik, hogy csak színészkedett, szó szerint hisztizik (amit egy Real-szimpatizáns is beismert) a pályán, akkor rendben, elfogadom...

(bocs, ha kicsit gorombának tűnik a válaszom)

2014. dec. 18. 17:31
 16/19 Osynho ***** válasza:

"Senki egy szót sem szólt arról, hogy szent lenne. Te hozod fel ezt már sokadik alkalommal, pedig ilyet tudtommal senki sem állított."

Pontosan, én hozom fel sokadik alkalommal. :D Mert ezt sugalmazzák a médiában a fórumokon, a Barca fanok vérre menő vitákat folytatni Messi erkölcsi felsőbbrendűségét megvédendő (és ez persze jellemző a többi csapat elvakult szurkolóira is, de most Messi a kérdés).

Tessék, Blatter: https://www.youtube.com/watch?v=xCjvA3f8YwE

"„Messi lett a VB legjobbja? Érdekes...” "

Rosszul emelted ki, nem erre gondoltam. Arra gondoltam, hogy ha Platini szerint egy németnek kell nyernie az aranylabdát (nyilván leginkább a VB győzelem miatt), akkor miért nem egy német lett a VB legjobbja? Ez nekem ellentmondás. Egyébként Messi bár nem játszott rosszul (főleg, ha a korábbi teljesítményét nézzük a válogatottban), de pl a csoportkör után nem rúgott gólt! Tehát ott, ahol egyre nagyobb volt a tét, ahol tényleg izgi lett a helyzet (a hollandoknak a 11-es párbajban talált be). Szerintem pl Di Maria legalább annyira megérdemelte volna, elképesztően nagyot játszott! Viszont ő ugye lemaradt a döntőről, amivel a futballvilág lett szegényebb.

"de nem sokat érek velük, inkább indokokat várok"

Írtam indokokat. Ezektől én nem utáltam meg, de a kérdésed ez volt: "Mostanában miért utálják ennyire Lionel Messi-t?" Erre nyilván mások helyett nem tudok válaszolni, de talán ezen okok miatt utálhatják egyesek.

- A jófiúként beállított (direkt nem szentet írtam :D) Messi is tud nyűgös, ideges, arrogáns lenni. Lásd: nézők közé bombázott labda, amikor nem nyert a Barca egy el clasicón, kispadra köpés.

- Adócsalási ügy

- Kiskirály szerep, ami nem egészséges egy csapaton belül. Pl cserélnék, erre ő, megtagadja azt, csapaton belüli pozíciója sem mindig a taktikai szempontok szerint van eldöntve. Hátrébb vonva, mélységből indulva sokszor hasznosabban tudna játszani, mint a kapuhoz közel játszva. Persze így nem lőne annyi gólt.

- Befutó rajongókkal néha nem volt túl kedves, kézfogások elutasítása, mezcserénél flegmázás,ilyenek. Mindenkinél előfordulnak, de megemlítem, mert valaki, aki eleve utálni akarja, ezeket meg fogja találni.

"A Realból akkoriban Pepe és Ramos elég nagy mészáros volt, ők gyakran kaptak pirosat, de nem csak a Barca ellen. "

Tiszta sor, a nyújtott lábas, elkésett debil belépők pirosat érdemelnek! Nem is erre gondoltam.

"Mutass már erről videókat, akkori cikkeket"

https://www.youtube.com/watch?v=KlGO3fl-Z_8

https://www.youtube.com/watch?v=IR2ZZ4c2ct8

Pl itt ez a kettő. A kommenttel nem kell foglalkozni, nyilván valami elvakult gyűlölködő csinálta a videókat, csak a tartalmat nézd. Döntő helyzetekben szimulálások, bírói tévedések sora. Sokszor azt se tudták melyik testrészüket fogják az előadás során, van, hogy egyszerre többet is sikerült választani, biztos, ami biztos. :D Nem kis csapatokról van szó, hanem pl Real, Chelsea, Inter, PSG, Atletico, olyan meccsek ezek, ahol egyébként nem tudott felülkerekedni a Barca, a bírói döntések azonban beleszóltak a meccsekbe. Nem szeretek bírózni, meg összeesküvéseket gyártani, de ezek megtörténtek. Nyilván, mások kárára, hasznára is tévednek a sporik, de ezek a dolgok sokak szemét szintén szúrhatják.

"Hát... Hogyha valakinek szimpatikus egy olyan játékos, aki nyíltan kritizálja a bírót, amikor tisztán látszik, hogy csak színészkedett, szó szerint hisztizik (amit egy Real-szimpatizáns is beismert) a pályán, akkor rendben, elfogadom..."

Nem, nem, nem! Egy szóval se mondtam, hogy ez szimpatikus, sőt, egyáltalán nem szimpatikus, írtam is. Ronaldot kifejezetten idegesített a MU-es időszakában. Felesleges, nagyképű cselezgetések, nem célratörő játék, gólhelyzetbe kilépő társnak nem passzolás, csak hogy még 3X átlépje a labdát, folyamatos színészkedés. A Realba kerülve lett belőle igazi, nagy játékos, az én megítélésem szerint. Letisztult játék, sokkal inkább csapatember mentalitás, kevesebb hiszti és szimulálás, még brutálisabb erőnlét, még több gól.

Én csak annyit írtam, hogy ez a mentalitás segíti Ronaldót, hogy egyre jobb legyen. Nem képes vereséget szenvedni, hisztizik, nyerni akar. Fiatal korában is elbőgte magát edzéseken, ahol jóval fiatalabb és gyengébb volt a társainál. Épp ezért kezdett edzeni, mindent megtett azért, hogy fizikailag fejlődjön. Mára pedig a fizikai erő és gyorsaság olyan komplex együttesét prezentja, ami egyedülálló a futballtörténelemben. Lehet szeretni, nem szeretni a játékát, de ilyen atletikus tulajdonságokkal nem sok játékos rendelkezik/rendelkezett. Egyszerűen összetett, egy gép.

Nem mondom, hogy a valaha volt legjobb játékos, mert pl a brazil Ronaldo cselezőképessége, ahogy gyakorlatilag megalázott egyszerre 2-3 védőt és olyan váratlan megmozdulásokat csinált, hogy a lassításokat is 5x meg kell néznem, hogy felfogjam, mi történt, nálam előbbre helyezik. Vagy ott van Ronaldinho, aki valami félelmetesen mozgott, élmény volt nézni bármit, amit a labdával csinált, mindezt azzal a mosollyal az arcán, amiből látszott, hogy gyakorlatilag a mennyekben érzi magát a pályán. Vagy Zinedine Zidane, aki maga a megtestesült arisztokrácia, az elegancia a futballban. Egy igazi varázsló, aki nem azért volt klasszis, mert ontotta a gólokat, hanem mert ő volt Zizu.

2014. dec. 18. 20:01
 17/19 A kérdező kommentje:

Na jó, ezzel most megfogtál. :D

Ugyan nem kétséges, hogy minden csapat kárára lehetne csinálni ilyen videókat, ezen kívül ahogy te mondtad a Madridnál, hogyha befújja a tizit, akkor hadd rúgják már be, úgy ez is inkább a bíró hibája, hogy nem vette észre a színészkedéseket.

Ezeket az érveket elfogadom, köszi a válaszokat! :):D

2014. dec. 18. 20:17
 18/19 anonim ***** válasza:
mert féltékenyek rá
2014. dec. 19. 20:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Régi kérdés, stb, de a 7-esre akarok válaszolni (legalábbis egy kis részére). Ibrahimovic nem azért került ki a pozíciójából (nem is került ki amúgy) mert nem tudott érvényesülni, hanem azért, mert Messi megkérte Guardiolát, hogy középre tegye, és ne a szélre. Itt tulajdonképpen senki sem hibáztatható, csak Guardiola. Amikor Ibra feltette a kérdést, hogy miért rakta át Messit, nem válaszolt.
2015. jún. 14. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!