Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Laikus kérdés focival kapcsola...

Laikus kérdés focival kapcsolatban (? )

Figyelt kérdés

Nem igazán értek a focihoz, de múltkor a tesómmal megnéztem egy meccset, de valamit nem értek. Nem akartam megkérdezni, nehogy nagy marhaság legyen, de még mindig nem értem. Szóval:

ha van egy szabadrúgás 35-40 méterre a kaputól azt általában beívelik a tizenhatoson belülre. Ilyenkor a védők miért mennek be oda? Ha oda állna az összes játékos a rúgó közelébe akkor nem ívelhetné be oda, mert les lenne, muszáj lenne lepasszolnia egy közelében álló csapattársának, és kb. 30 méterre lennének a kaputól ellenfelekkel a nyakukban. Így a védekező csapat elkerülné a beívelésekből adódó veszélyt, nem?

2014. okt. 2. 12:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Szabadrúgásnál a védőnek legalább 9 méterre kell lennie a labdától. Ide szokott állni a sorfal. Tehát eddig simán előremehetnek a támadók is.

A te elképzelésedben ott a hiba hogy ha beívelik az üres területre a labdát, és a csatár lefutja a védőt, akkor csak a kapus marad szembe vele. Így viszont hogy benn állnak a 16-oson belül, így megvan az esély hogy kirúgják onnan a labdát és a csatárokat sem hagyják egyedül.

2014. okt. 2. 12:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, van benne valami. Tudtam, hogy van benne valami hiba, mert annyi ember foglalkozik labdarúgással, nyilván nem nekem jutott először eszembe.
2014. okt. 2. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!