Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mennyire veszélyes a futball...

Aikiboxer kérdése:

Mennyire veszélyes a futball az egészségre?

Figyelt kérdés
A térdfájdalom sztenderd betegségnek számít? Több focistával is beszélgettem, és mindegyiknek fáj (műtve volt) a térde. Azt is olvastam, hogy a fejelések illetve az összekoccanások miatt veszélyesebb a labdarúgás az agyra, mint a boksz.

2014. szept. 7. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
és el is kell hinni mindent amit olvasunk.
2014. szept. 7. 14:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Mint minden sportnál, itt is fennáll a sérülés veszélye, akár maradandó is, de nem tartozik a veszélyes sportok közé.
2014. szept. 7. 14:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, akik fociznak, nem fáj a térdük? Nagy átlagban kérdezem, mondjuk egy 10 éve játszó csapatban hány ember tud térdszorító és ben gay nélkül felmenni a pályára?
2014. szept. 7. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Én hobbiból nyomok minden hétvégén, a térdem nekem sem jó, a társaim között is több igazolt focista van, sokszor sérültek ők is. Legtöbbször izomhúzódással. Szóval olyan közepesen veszélyes sport szerintem, de ezen lehetne oldalakat vitatkozni.
2014. szept. 7. 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Szét kell választani a profi és az amatőr focit. A profi focistáknak azért sérül meg sokszor a térdük, mert túlterhelik. Minden nap edzenek, heti 1-2 meccset játszanak, nem erre van az ember kitalálva.

Ha amatőr szinten nyomod akkor is megsérülhet a térded, de ez (bal)szerencse és adottság kérdése. A térded kifordulhat vagy a keresztszalagod elszakadhat kézilabda, tenisz vagy kocogás közben is.

A "fejelések és az összekoccanások miatt veszélyesebb az agyra mint a boksz" szerintem nagy marhaság.. Itt megint külön kell venni a profi és az amatőr focit. Előbbinél keményen egymásnak ugranak és beleteszik a fejüket a legnagyobb lövéseknél is, nyilván haverok közt vagy amatőr szinten nincs ez. De ettől függetlenül nem hiszem hogy a nettó fejpüfölésből álló boksszal össze lehet hasonlítani.

2014. szept. 8. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!