Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ilyen fontos a dekázás?

Ilyen fontos a dekázás?

Figyelt kérdés
Szoval focizok és edzésen mindig versenyeznek h ki tud többet. Én csak nézni szoktam mivel 23 volt a legtöbb amit cssináltam :/ :( De ez ennyre fontos a fociban? Mármint technikailag.. vagy csak vagánykodásra való??
2010. jan. 7. 12:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak vagánykodásra jó. Nagyon jó labdakezelésre utal ha sokat tudsz. Meg aki sokat tud, az elég ügyes játékos, mivel érzi a labdát. De vannak kivételek is :). De gyakorolj sokat sőt még annál is többet és akkor neked is több lesz mint 23. Amúgy én se tudtam, tudok sokat, még sem tartom magam egy ügyetlen játékosnak. Én pl más kezdtem el gyakorolni egyedül, még pedig a pontos labda levételt, vagy a gyors passzokat. Szóval csak hajrá!
2010. jan. 7. 12:59
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Én csak 5 - öt tudok XD De elég jó passzokat adok jó messziről :)
2010. jan. 7. 13:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

szia!

attól függ, hogy milyen poszton játszol!

ha csatár, támadó kp vagy, akkor a dekázás gyakorlása javítja a technikádat, amire elöl alapvetően szükség van

míg egy védő, vkp esetében ez nem fontos, nézd meg youtube-on yaya toure bemutatását a barcában, egyszerűen nem tud dekázni! (na jó, 15 összejön neki sokadjára, de akkor is!) mégis a világ legjobb védekező-labdaszerző kp-je.

2010. jan. 8. 14:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Hy köszi a válaszokat, igazából támadó Kp, de sokszor játszottam már csatárt is. Inkább ilyen összekötő féleség.. a Technikára szükségem lenne, bár a hosszu indítások nekem is mennek, de ez a dekázás nem xD
2010. jan. 8. 17:39
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Nekem se nagyon megy a dekázás de én is ilyen támadó középpályás, csatár vok mégis sokszor be tudok futni 3 között meg átvinni a fél védelmen egyedül és szép gólpasszokat adni amiket csak be kell gurítani...

Jah és persze belőni félpályáról ( Futsal pályán ) :D

Úgyhogy ez miatt ne bánkódj :D

2010. jan. 9. 14:14
 6/11 anonim válasza:
cs én esztergomi sc ben játszok nem szoktunk nagyon dekázni de én még freestly jozok is és a rkordom 151 + világkör meg ilyenek cs
2010. jan. 9. 15:41
 7/11 anonim válasza:

Hát szerintem azért fontos dolog ez, tudod, hogy hogyan nyúlj a labdához, jobban érzed tőle a labdát...nem nagy dolog megtanulni, sok - sok gyakorlás, de nem 20 perc - fél óra alatt fog ez menni...

Én 12 évig fociztam, lány vagyok és 300 felett dekáztam. Az a kérdés, hogy hobbi a foci, vagy komolyan gondolod.

2010. jan. 15. 09:22
 8/11 anonim válasza:

Sziasztok! :-)

Aki tud dekázni, tud labdát kezelni, jobban tud lőni, mivel érzi a labdát, és jobb passzokat tud adni(Saját magamon tapasztaltam.) Én 7 dekázástól indultam. Rengeteget gyakoroltam, mivel nem azért dekáztam mert megszerettem volna tanulni minél többet dekázni, hanem azért, mert szerettem, és máig is szeretem. 1458 a rekordom dekázásban, de mostantól inkább személyes rekordokat fogok felállítani. Én saját magamnál szeretnék jobb lenni, magammal versenyzek, nem másokkal. Szóval...Ha tudsz dekázni, a labdakezelésed minimum 40%al fog javulni. :-)

2010. aug. 12. 12:26
 9/11 anonim ***** válasza:

előző kemény, majdnem 1500:D

nekem 250-300, és kész. elfárad a lábam, meg kihagy a figyelmem, és elég egy rossz mozdulat és már le is esett a labda:D tehát ilyen sok dekához már fejben kell ott lenni

2010. aug. 12. 18:45
 10/11 anonim válasza:

Utolsó! 12:26 vagyok. Igen, fejben ott kell lenni ha ennyit szeretnél dekázni. A lábad pedig véleményem szerint azért fárad el, mert az egyik lábadat használod csak. Ha eddig nem két lábbal dekáztál, akkor kezd el a dolgot váltott lábbal gyakorolni. Amelyik lábadat jobban használod, azzal egyszerre dekázhatsz hármat is, de utána tedd át az ügyetlenebbik lábadra! Azzal is dekázz egyet, majd tedd vissza ismét az ügyesebbik lábadra! Mikor ez már szokásoddá válik, akkor váltott lábbal dekázz továbbra is, de néha néha tedd fel térdre is a labdát, és ott is dekázz annyit, amennyit csak tudsz. Mikor már ezt is kapásból nyomod, néha-néha emeld fel a labdát a fejedre is! Ez sok időt igényel, de mihelyt úgy tudsz játszadozni a labdával, hogy lábfejjel dekázol, mikor akarod felteszed térdre, mikor akarod fejre, akkor nagyon sokat fogsz tudni dekázni. Ha egy lábbal dekáztál nem meglepő hogy csak 250-300at tudsz dekázni...Ezzel én is így voltam, ezért váltogattam a lábam, tettem fel térdre a labdát, majd fejre, és így egyre többet és többet tudtam dekázni. Ha már tökéletesen megy a dekázás lábfejjel, térdel és fejjel is, akkor válik a tőled telhető legjobbá a labdakezelésed. Minél több helyen tudod megjátszani a labdát, annál jobban tudod kezelni.

Remélem hasznos volt az, amit most írtam ide. :-)

Üdv:Light! =)

2010. aug. 12. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!