Tenisz mint sport? (többi lent)
Van egy 12 éves fiam aki szeretne elkezdeni teniszezni, de csak annyit tud a teniszről amit a TV-ben látott. A közvetítések során nem igazán foglalkoznak azzal, hogy esetleg olyanok is nézik, akik nem ismerik a szabályokat.
1. Hány évesen érdemes elkezdeni a teniszezést?
2. Milyen korosztályok vannak a teniszben?
3. Hogy lesz pl. 40-15-ből 1-0?
4. Mi a game és a szett között a külömbség? Melyiket hány ponttal kell megnyerni?
5. Hány gameből áll egy mérkőzés illetve hány szettből áll egy mérkőzés?
6. Van-e és ha van mikor van IVÓSZÜET? Van-e és ha van mikor van TÉRFÉLCSERE?
Én mint szülő örülök, hogy végre elhatározta, hogy az iskolai sportolás mellett aktívan is szeretne sportolni. De sajnos a profi sportnak vannak "hátulütői". Ilyen "hátulütő" pl. a Sérülés.
8. Jellemzőek-e erre a sportágra is a sérülések? (főleg az utánpótlás)
9. Mely sérülések a legjellemzőbbek ebben a sportágban? (főleg az utánpótlás)
A megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Én 7 évesen kezdtem 2 év alatt tanultam meg,a sportolás nem kortól függ,bármikor el lehet kezdeni és be is lehet fejezni..
Én abbahagytam,ősszel kezdem újra..
Sérülés minden sportágban lehetséges...
A kezdőknek nem kell tudni ilyen szabályokat(a haladóknak sem)csak ha versenyre szeretnének menni(én sem tudom mindegyiket)..
Remélem viszonylag hasznos lett a válaszom..
Ha 12 évesen kezdi, akkor már profi nem lesz belőle, de nekem van ismerősöm aki 30 évesen kezdett játszani és az amatőrök között mégis nagyon erős.
Én lassan 30 éve űzöm ezt a sportot, a fanatikus amatőr módján (nyáron heti 8-10, télen heti 2-4 óra), de komoly sérülést még nem láttam, vízhólyagok, húzódások, ill. jóbarátom kifordította a bokáját, mert rálépett egy beguruló labdára, valamint egy ütőváltás miatt nekem kijött a teniszkönyökom, de 2 hét pihentetés és a megszokott ütőhöz visszatérés után az sem jött többet elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!