Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Melyik labdajátékok azok,...

Melyik labdajátékok azok, amik a legkevésbé terhelik a térdet, és melyik, ami leginkább?

Figyelt kérdés

Esetleg ha posztokat is tudnátok mondani :)

Csak most műtenek, és eleve tré a szalagozásom (ilyen családi örökség), és akkor próbálom átgondolni, melyik sportot érné meg (mert sportolnom mondhatni muszáj, szükségem van rá).

A mostani (szalagszakadós) sérülés előtt kispályás kapus voltam, az első sérülésem előtt meg kispályás kapus és mezőnyjátékos.

Persze alap terv ezen a területen maradni, esetleg nagypályás kapus/mezőnyjátékos.

S akkor már ezt is megkérdezem

Ezek közül melyik terheli leginkább a térdet: kispályás kapus, mezőnyjátékos, nagypályás kapus, mezőnyjátékos.

Nagyon köszönöm

2014. jan. 16. 00:14
 1/2 anonim ***** válasza:

A kosarazás, kézilabda.. ezek az ugrándozós, sokat, hirtelen szaladgálós játékok mind terhelik mint állat. Nyilván az amerikai foci vagy az sima európai is, bár annyira még mindig nem mind az előbbi három.

Ami szerintem labdajáték és kevésbé terheli az nyilván a vízilabda. Ha meg nem víz akkor szerintem a röplabda az, ami még talán a legkevésbé tré.

2014. jan. 16. 00:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Az összes labdajáték terhelő az ízületekre, hiszen hirtelen irányváltoztatásokat, sok futást, ugrást, rúgást igényelnek. A vízilabda talán kivétel, de nekik is vannak "száraz edzéseik" a parton.

Ha sportolni akarsz és nagy a sérülés kockázata, ajánlom a biciklit. Sportorvos, vagy a doki aki műteni fog segíthet a választásban.

2014. jan. 16. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!