Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Kosárlabdázhatok, ha nincs...

Kosárlabdázhatok, ha nincs pénzem igazi kosárlabdás cipőre, de imádom ezt a sportot és a véremben van?

Figyelt kérdés

2013. nov. 6. 17:25
 1/7 Rasta Joint ***** válasza:
Már miért ne kosarazhatnál? Nem azon múlik a dolog, hogy milyen cipőd van...
2013. nov. 6. 17:39
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

naná hogy kosarazhatsz :)

amugy sztem nincs is olyan hogy kosárlabdás cipő....

2013. nov. 6. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha tényleg komoly szinten akarod akkor 1 olcsóbb kosaras cipő 10-20 ezer körül van az nem olyan vészes. Arra hogy ki menj haverokkal kosarazni bármilyen cipő jó.
2013. nov. 7. 01:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy kosárlabdás cipő? Ha fogalmad sincs a kosárlabdáról azon kívül, hogy egy lyukba kell bedobni a labdát, mi a francnak írsz ide ilyen hülyeségeket???

Attól függ milyen szinten, és hol akarod csinálni. Nem poénból kerülnek a JÓ kosárlabda cipők 20-30 van amelyik 40 eft-ba is. Az a célja, hogy egy esetleges bokaficam által okozott ízületi/ínszalag károsodást csökkentse amennyire lehet. Valamint, csillapít. Talán a kosárlabdázóknak van legjobban terhelve a térdük, 80-100 kilós testsúllyal, 80-100 van aki 120 centis súlypont emelkedéssel ugrálgat egy 20-25 éves pályafutás alatt, az nagyon igénybe veszi a térdet.

Kintre, betonos pályára, hosszú távra, különösen ajánlott, jó, légtalpas cipő. Bent, parkettás teremben már egy fokkal jobb a helyzet.

Ha csak hobbi szinten kosárlabdázol, mittom én leugrasz a terembe heti 1-2x egyedül, vagy haverokkal dobálni, amatőr játékot játszani, vagy ki a betonra, oda elég egy kínai, 5-10 eft-os cipő (Wink, és társai). Ha vesenyszerűen űzöd, előbb utóbb szerezz be egy légtalpas cipőt.

Nem mellesleg, ha megveszel egy cipőt 5 eft-ért és rendesen használva van, fél évet (gari idő lejártát) kb pont kibírja. Ha veszel egy cipőt 20-30 eft-ért, az lehet kibír 2-3 szezont is. Nem mellesleg nem cse_ed szét a térdeidet.

Te döntesz.

2013. nov. 9. 12:22
 5/7 Citation válasza:
Ha szereted, es tudod csinálni, akkor szard le mások véleményét! Nyomasd a játékot, s észre fogod venni, mikor a cipő a szűk keresztmetszet. De addig is gyia, és élvezd a játékot!!! :)
2013. nov. 10. 07:21
 6/7 anonim válasza:
simán. nekem sincs pénzem ilyenre. de a kosár nekem is a véremben van
2013. nov. 13. 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy bizonyos edzés gyakoriság, illetve szint fölött szükséged lesz rá. Úgy mint súlyemelőnek az öv egy biz. súly felett, füves pályán való versenyszerű labdarúgáshoz a stoplis cipőre, boxoláshoz egy jó kesztyűre ami nem 3 eft a piacon.

A sport ilyen, minél föntebb mész az adott sportban, annál több segédeszközre, alázatra, pénzre, profi sportban doppingra, stb... van szükség.

Egyszerűen ha nincs normális sporteszközöd, hátránnyal indulsz a versenytársaiddal szemben. Pl. ha van egy 1 méter körüli súlypont emelkedésed, egy lapos, vagy sza_r zselés talpú cipőben, amit megkapsz 5-10 eft-ért, 4-5. ugrás után véletlen becsúszott telitalpas érkezés után, szétmegy a talpad, és nem tudod folytatni a játékot. Nem beszélve a cipő talpáról, ha nem olyan a talp anyaga/bordázata, ami az adott pálya burkolatához megfelelő, iszonyatosan nagy hátrány. Pl. betonos cipővel parkettán, vagy parkettás cipővel betonon, linóleumos teremben esélyed nincs. Amatőr szinten sem. Nincs tapadás, nem tudsz ugrani, hirtelen indulni, kitámasztani, még egy sarkazást sem tudsz normálisan, dinamikusan megcsinálni.

Persze ahhoz, hogy elkezd ezt a sportot, haverokkal bohóckodjatok, játszatok egy kellemeset heti 1-2 alkalommal, ilyen 30-50 centis súlypont emelkedéssel, elég egy mezei, lapos vagy zselés talpú olcsó cipő is, 5 eft körül.

A vérében ez a sport egy kezemen meg tudom számolni, hány magyar embernek van. Ne keverd össze a labda érzékkel, ami minden 3. fiatalnak van, minden . fiatalnak egész jó.

Nekem is volt labda érzékem, a másiknak is, harmadiknak is. De aztán 10 év aktív versenyzés után én kikötöttem az erőemelésnél, a másik a focinál, a harmadik nem csinál már semmit mert szétment a térde, bokái, a negyedik röplabdázik, a másik meg küzdősportban jeleskedik azóta.

Ezekkel a véremben van dolgokkal nem dobálóznék. De hajrá, jó látni a lelkes fiatalokat, talán 5-10 év múlva, már egy NB1 B/A csapat oldalán onthatod a pontokat. :) ÉS ahhoz hogy elindulj ezen az úton természetesen nem a cipő befolyásol, hanem az akartat, de idővel kelleni fog a cipő is.

2013. nov. 14. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!