Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mi a jó az NFL-ben/amerikai...

Mi a jó az NFL-ben/amerikai fociban?

Figyelt kérdés

Ti miért szeretitek ezt a játékot, mi tetszik benne? Én általában minden sportot, ezen belül minden csapatjátékot -pláne ha még labdával - is űzik szeretek.

Az amerikai focit viszont nem szerettem meg, pedig tetszik a felhajtás körülötte, tetszik, hogy amerikai, nagyon jól közvetítik Ricsiék, még az újoncok számára is, de valahogy még sem szerettem bele, amit furcsának találok magamból kiindulva.

Ezért vagyok kíváncsi a ti véleményetekre, ti mit szerettek benne?

2013. szept. 25. 20:29
 1/7 kakao01 ***** válasza:
91%

Kb. ugyan az miatt mint a többi sportot látvány, gyorsaság, erő, versengés. Amivel viszont különbözik, hogy itt ahhoz, hogy szerezz pontot kellenek ugye a részeredmények is amit ugyanúgy végig tudsz izgulni, hogy meg lesz e a first down.

Mellesleg nagyon fordulatos tud lenni egy meccs, amikor van néhány interception meg fumble. Ami még jó magában a ligában az az, hogy kb. akárki megtud verni akárkit és nincs olyan, hogy sok évig 1 csapat nyeri meg folyamatosan a nagydöntőt.

2013. szept. 25. 23:09
 2/7 anonim válasza:
89%
Én sajnos nem tudok racionális magyarázatot adni arra, hogy miért szerettem meg. Ez még tizenéves koromban, a 80-as évek végén történt, amikor a fekete-fehér tv-nken néztem valamelyik külföldi csatornán. Sajnos annyira sem tudtam angolul, mint most, de szép lassan megértettem, hogy miről is szól a játék. :-) Azt se tudom, milyen meccseket láttam. Pedig lehet, hogy régi nagyokat láttam.
2013. szept. 26. 00:05
 3/7 anonim válasza:
az 1. válaszolónak igaza van a legjobb csapat is kikaphat a leggyengébbtől viszont annyi a baj vele hogy ha először nézed az adást valószinűleg nem fogod érteni a szakkifejezéseket
2013. dec. 6. 18:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Sajnos ez így van, a kérdés kiírása óta nem volt sok lehetőségem meccset nézni és sajnos az eddigi 5-6 meccs alapján amit azóta láttam még mindig nagyon "kínai" hiába magyaráznak el sok mindent nagyon korrekten.

Anno amikor a SportTv elindította az NFL közvetítéseket csináltak egy műsort amiben a szabályokat ismertették, nem tudja valaki esetleg, hogy az megvan-e valahol valami elérhető helyen?

2013. dec. 19. 17:45
 5/7 szuperpocok ***** válasza:

Én azért szerettem meg mert a labdarúgásból már elegem lett. Persze, a labdarúgás az egy jobb játék, egyszerűbb, és emiatt mindig is ez lesz a number 1.

De itt véget is ér azon dolgok listája amiben jobb az amerikai focinál.

A labdarúgás szinte mindig ugyanazokról a csapatokról szól,ami miatt leginkább meguntam. A vesztes fél állandóan rinyál a rossz játékvezetés miatt ahelyett, hogy kusssban maradna.

Meg nekem nem tetszik ez a pontvadászatos csiccskaság amely a legtöbb bajnokságot jellemzi.

Persze lehetne itt kontrázni a bajnokok ligájával meg egyéb nemzetközi tornával, de a fentebb említett dolgok miatt, a két elődöntőst már szezon elején nagy eséllyel meg lehet jósolni. Unalmas...

2014. jan. 23. 11:50
 6/7 anonim válasza:
0%
Nem értek egyet az utolsó válaszolóval. Ugyanazokról a csapatokról szól? Nem teljesen, eddigi több tízéves tapasztalataim alapján kb. csak egy döntőt vagy elődöntőt tudtam megjósolni a Bajnokok Ligájában ha már említetted, nehogy már azért legyen unalmas valakinek az igazi foci, mert elvileg ugyanazokról a csapatokról szól, ez nálam sosem szempont, én a játék színvonaláért szeretem, az izgalmas meccsekért. Miért talán az amcsi handeggben nem rinyálnak, dehogynem, tudom mivel szoktam nézni. Pl. azon rinyálnak mindig, hogy érte-e a földet a labda kiesett-e a kezéből a labda stb... A pontozási rendszerről annyit, hogy a kettő nem nagyon különbözik egymástól, mellesleg egy akkora országban, mint az USA logikátlan lenne bevezetni egy labdarúgásban használatos pontozási rendszert tekintve, hogy mennyi csapat is van. Ebbe az alapszakason rájátszásos dologba az nem tetszik, hogy a csapatok viszonylag sok meccs elvesztését engedhetnek meg maguknak, míg egy európai pontozási rendszerben minden pont számít, minden meccsért küzdenek, hiszen ez a lényege a harcnak és a küzdésnek egy bajnokságban. A mostani NFL szezonban már az alapszakaszban megmondtam, hogy a Denver lesz az egyik döntős, a másik döntősre a 49ers-t mondtam, hiszen évek óta komolyan kell velük számolni. A Seahawks lett a másik döntős, nem meglepő módon hiszen a liga legjobb védelme, rendszerint egy két kivételtől eltekintve mindig azok a nyerik az SB-t. Szóval jó sok pénzt tettem a Seahawksra és bejött. Nekem az igazi foci a legjobb sport, van sportértéke és a legősibb sportág, egyszerűen minden ember vérében ott a labdába rúgás iránti igény, de az amcsik ehhez még mindig túl buták, bár az MLS már egyre népszerűbb, olyannyira, hogy nézettségi rekordokat dönt meg.
2014. febr. 3. 10:18
 7/7 anonim válasza:
Engem először az fogott meg ebben a sportágban, hogy ha egy csapatot leírnak, az a csapat még akkor is bárkit megverhet. Még szeretem a draftokat, látni hogyan építkeznek a csapatok stb...
2014. márc. 7. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!