A fociban a csatar mit gyakoroljon?
Ha ilyeneket kérdezel akkor nem vagy csatár, max. az akarsz lenni!
Ezeket gyakorold:
Lövőtechnika
Gyorsaság
Helyezkedés
Fejelés
Erő
Fürgeség
Pontosság
1 értelmes válaszoló volt eddig, gratulálok.
Szerintem, ezeket kellene.(Én ezeket gyakorolom, és elég hasznosak.)
- Labdavezetés, gyorsabb tempóban.
- Olyan edzések, amik a gyorsaságon segítenek, esetleg a gyorsuláson.
- Erőnlét.Lehet hogy nem kell kifutni a beledet, de a helyzeteknél KÖTELEZŐ ott lenned, nem tudhatod, hogy mikor mennyi helyzet lesz.
- Befejezés.( Gondolok itt 1v1 a kapus ellen).Én általában, kicselezem a kapust, de volt már olyan hogy inkább csak begurítottam a kapufa mellé.
- Cseleket, amivel átbaszhatod a védelmet.(De ne vidd túlzásba, fő a csapatmunka, akkor is ha csatár vagy, talán egy csal elvégzésével, egy szép kis ziccert tudsz adni a társadnak.)
- Technika ( Talán ez a legfontosabb, ebben benne van a Sebességed, a Labdavezetés, Cselek, minden ami kell, nagyon fontos, hogy csatárként jó és kreatív technikával rendelkezz.)
Én ezeket gyakorlom, eredményeim:
10 meccs, 19 gól, 9 előkészítés.
A liga gólkirálya.
A szezon játékosa.
( Németországban egy kisebb csapat ugyan, de nagyon büszke vagyok rá :)!Aki meg nem hiszi el, az pukkadjon meg, így van :D )
Attól is függ hogy középcsatár vagy szélső szeretnél lenni!
Középcsatárnál fontosabb az erőnlét hogy megtudja tartani,fedezni tudja a labdát illetve test a test elleni szituációnál ne borogassák föl! A gyorsaság is nagyon hasznos de a technika meg főleg!
Ha szélső akarsz vagy szeretnél lenni akkor a gyorsaság elég fontos,meg az hogy minimum egy védőn túljuss! A beadásokat sokat kell gyakorolnod mert sok előkészítési feladatod van ebben a pozícióban!
Én többet játszok a szélen mert az jobban fekszik nekem,de ha úgy alakul középen is megállom a helyem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!