Dobásnál milyen izmok dolgoznak?
Sorrendet nem tudom,de leirom :
-alkar
-váll
-tricepsz
Amúgy régebben nagyon erőset,nagyot és pontosat tudtam dobni,de amióta tornázok/súlyememlés azóta elveszett az emlitett tulajdonságaim,hamarabb megfájdul az izmom a vállamban...
Attól függ, milyen dobásra gondolsz, de ha erre a kislabdát vagy gerelyt elhajító mozdulatsorra, akkor a mellizom, a váll, a bicepsz és a tricepsz, valamint ha szabályosan belefordítod a törzsed, akkor a hasfalad, a törzsed elülső izmai, sőt, mivel egy kicsit rotál is közben a kar, valamelyest a hát egyes izmai is. A mell és a elülső törzsi/hasi izmok folyamatosan, egészen a végéig, a váll részei valamelyest váltogatva a bicepsz és tricepsz között pedig ahogy most leírtam, jobbára úgy változik a munkamegosztás.
Eddz mellre, vállra, csinálj befordulással kombinált törzshajlító gyakorlatokat, nyújts eleget, és gyakorold a dobást (súllyal). Így tudod fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!