Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Dobásnál milyen izmok dolgoznak?

Dobásnál milyen izmok dolgoznak?

Figyelt kérdés
Azt akarom tudni, hogy milyen izmok fejlettségétől függ hogy milyen nagyot dob az ember? Jó lenne ha vki feltudná sorolni milyen sorrendben lépnek be az izmok a munkába, és hogy lehetne ezt a dobáserősséget fejleszteni. köszi :)
2013. máj. 18. 23:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Sorrendet nem tudom,de leirom :

-alkar

-váll

-tricepsz

Amúgy régebben nagyon erőset,nagyot és pontosat tudtam dobni,de amióta tornázok/súlyememlés azóta elveszett az emlitett tulajdonságaim,hamarabb megfájdul az izmom a vállamban...

2013. máj. 18. 23:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen dobásra gondolsz, de ha erre a kislabdát vagy gerelyt elhajító mozdulatsorra, akkor a mellizom, a váll, a bicepsz és a tricepsz, valamint ha szabályosan belefordítod a törzsed, akkor a hasfalad, a törzsed elülső izmai, sőt, mivel egy kicsit rotál is közben a kar, valamelyest a hát egyes izmai is. A mell és a elülső törzsi/hasi izmok folyamatosan, egészen a végéig, a váll részei valamelyest váltogatva a bicepsz és tricepsz között pedig ahogy most leírtam, jobbára úgy változik a munkamegosztás.

Eddz mellre, vállra, csinálj befordulással kombinált törzshajlító gyakorlatokat, nyújts eleget, és gyakorold a dobást (súllyal). Így tudod fejleszteni.

2013. máj. 18. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!