Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ennyi kell nekünk a foci?

Ennyi kell nekünk a foci?

Figyelt kérdés

Nemrég átadtak egy hatalmas sportkomplexumot valahol a halál fülén, magyarországon, amit csak focistáknak tartanak fent. Többek között a magyar válogatott készül ott.

Kétség nem fér hozzá hogy milliárdokat ölnek a magyar fociba. Kérdésem az lenne hogy tényleg megéri EBBE a sportba áldozni ahol már több évtizede nem tudtunk semmit se felmutatni? És tudjuk h ez nem hullámvölgy... Amíg a kézisek rendszeres biztos bejutói a világversenyek utolsó 8as csoportjába addig a focisták ki se tudnak jutni... Hol az igazság?

Miért nem lehet ugyanennyivel támogatni a vízilabdát, kézilabdát, kajak-kenut vagy akár a sakkot is. Miért kell egy számunkra halott sportágba annyit költeni amennyivel az összes többi DOBOGÓ esélyes sportágat simán 1. helyre tudnánk juttatni?

2009. szept. 7. 21:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

22:15ös számolj egy kicsit...:)

Vegyük a legjobb esetet.

Magyarország lakossága 10 millió fő

Az usa lakossága 300millió fő

Svédország lakossága 8.9 millió fő

És a kérdésem. hányas voltál matematikából?:D

2009. szept. 7. 22:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha már itt tartunk, a sportba ölt pénz jóval kevesebb, mint amit egyesek lenyúlnak.

Ti kezdtetek ilyenekről beszélni.

2009. szept. 8. 18:44
 13/20 anonim ***** válasza:
22:15-ös vok. Képzeld emelt szintű matekot tanulok.. Más példát is mondhattam volna. Pl. Magyar-Svéd vizilabda, és Magyar-Svéd foci. A vizilabdások ott voltak az olimpián a dobogón, a focisták sehol se vannak. De tutko h a focit néznék többen..
2009. szept. 8. 18:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem öl az állam több pénzt a fociba, mint másba. Egyszerűen több a szponzor.

Sőt az a markáns véleményem van, hogy inkább kevés pénzt szánnak a magyar foci fejlődésére. A klubok -tisztelet a kivételnek- nem foglalkoznak az utánpótlással, inkább mindenféle sokad rangú külföldi játékosokat vesznek meg, minthogy a fiatal tehetségeket beépítenék a keretbe. A magyar játékosok meg inkább elmennek egy sokad osztályú külföldi klubhoz, minthogy a magyar első osztályban játszanak. A legtöbb klub még a szurkolók akaratát sem tiszteli, hagyják romhalmazzá dőlni a stadionjaikat és még sorolhatnám a szomorú példákat.

Én személy szerint nem látok nagy pénzeket a fociban, vagy fogalmazzunk úgy, nem látom jó helyre folyni a pénzt.

Szerencsére vannak reményteli dolgok is. Pl. a Debrecen azért ilyen jó, mert fokozatosan építette be e csapatba a fiatal neveltjeit. Dzsudzsák Balázs is ugye debreceni nevelés. Ha ezt a mintát tudná követni a többi magyar klub is, akkor lehetne egy sokkal erősebb bajnokság, de így félő, hogy a Lokit is visszarántják a szintjükre, és a jelenlegi egyetlen nemzetközi fociporondra kilépett magyar klubcsapat is megáll majd a fejlődésben.

2009. szept. 9. 12:05
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nézd meg a Góól c. filmnek mind a 3 részét és rájössz, hogy miért fektetnek bele ennyi pénzt.

2009. szept. 9. 12:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg ne ezt a pénzt sírd hanem azokat a 100 milliós végkielégítéseket amik a BKV-nál csak úgy kiosztódtak...

kátyúkat meglehetne csináltatni abból a pénzből amit elsikkasztott a kormány.Miért a sport pénzből akarnád megcsináltatni az utakat?^^

2009. szept. 9. 12:43
 17/20 A kérdező kommentje:

mert a foci a bkv szintjén van!

megy bele a pénz és eltűnik eredménytelenül...

Vagy ha ti, szurkolók, a sokadrangú külföldivel eredményt láttok.

A kötekedő válaszban benne is van a bajom.... Negyedennyi pénzből lehetne kihozni a magyar focit magyar játékosokkal magyar edzővel...

Mert túl sok tűnik el a lovettából.

2009. szept. 9. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Azért nem annyira halott sportág, Debrecen kijutott a Bajnokok Ligájába, a Magyar válogatott meg még mindig megvan a matematikai esélye, hogy ott legyen a Világbajnokságon(valószínű, hogy nem jut ki sajnos). Szóval szerintem most kezd kicsit fellendülni a magyar foci, és azért fektetnek bele ennyi pénzt, mert a világ legnépszerűbb sportja, és valamikor volt egy csapat, az Aranycsapat akiket 4 évig senki nem tudott megverni... talán egyszer újra nagy lesz a Magyar foci
2009. szept. 9. 14:55
 19/20 A kérdező kommentje:

neharagúdj de az én szakmámban a talánért nem jár semmien támogatás.. A múlt elmúlt. és ha folyton a múltat nézed, akkor elmegy a jelened...

A magáncsapatok mástészta az nem az én pénzem mondtam már... A válogatott viszont a mi pénzünkből megy.

És ezekután senki ne csodálkozzon hogy az ILYEN hozzáállás (talán lesz valami) miatt tart itt az országunk!

2009. szept. 9. 15:44
 20/20 anonim válasza:
A magyar foci már nem lesz ugyanolyan mint régen volt az aranycsapat idején!
2009. szept. 9. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!