Sípcsonttörés után mikor focizhatok újra? (13 éves vagyok)
nekem is volt egyszer 17 évesen, több mint 3 hónapig nem edzhettem .
de ahogy tudom legalább 2 hónap, de a sérüléstől függ.
Az első hozzászólónak a válaszára jelezném, hogy nincs szándékomban visszavonulni.
A második hozzászólónak köszönöm a biztatást és remélem mihamarabb focizhatok újra.
Várom a további válaszokat!
Ne félj, rendbejön a lábad! Fiatal vagy még, egy súlyosabb csonttörés is szépen meggyógyul még ilyenkor!
Műteni is kellett a lábad, ugye?
Igen, kellett műteni!
A kezelőorvosom is mondta, hogy a fiatal korom miatt várhatóan gyorsabb lesz a felépülésem, de így is legalább 4 hónap mire legalább edzhetek.
A második hozzászólótól kérdezném: Neked milyen sérülésed volt?
Tegnap voltam kontrollon.
Szerencsére úgy tűnik, hogy gyorsabban gyógyul a vártnál, így a fekvőgipszet járógipszre cserélte az orvos, ami kb. 4-6 hétig lesz rajtam.
De mivel az elmúlt négy hétben fekvőgipszben voltam, így "újra" meg kell tanulnom járni, még ha jelenleg még járógipszben is és mankó segítségével.
A suliba menetelről legkorábban a két hét múlva esedékes kontroll után lehet szó, ahogyan esetleg a könnyített gipszről is.
Nekem 1 évvel ezelőtt volt egy sípcsonttörésem.
Én rajtam összesen 4 hétig volt fekvőgipsz, de 8 hétig viszont járógipszben voltam. Utána következett 1 hónap gyógytorna.
6 hét után viszont fokozatosan (egyre nagyobb mértékben) terhelhettem) a gipszes lábamat.
A teljes gyógyulás 4 hónap.
Én előtte és azóta is, bár csak hobbi szenten, de folyamatosan focizok. (Immáron 7 éve)
F/17
Hogy állsz a gyógyulással?
Kaptál felmentést tesi alól?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!